Köylülerin imdadına il özel idaresi ekipleri yetişti

Edirne'nin Hacıumur ve Geçkinli köylerinde 80 gündür çeşmelerden su akmıyor. Köylülerin imdadına Edirne Valiliği İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme ekipleri yetişti. Ekipler tarafından köylere tankerlerle su taşınıyor.

Köylülerin imdadına il özel idaresi ekipleri yetişti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evlere içme suyunun verilmediği köylere Edirne Valiliği İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından tankerlerle su taşınıyor. İklim değişikliği ile birlikte yer altı su kaynakları kurumaya başlayınca, köylerde taşımalı sisteme geçildi. Taşıma su günün belirli saatlerinde kullanılmak üzere verilse de yeterli olmuyor.

Geçkinli ve Hacıumur köylerinde 80 günden beri yaşanan su sıkıntısı, orada yaşayan köylüleri canından bezdirdi.Süloğlu ilçesine bağlı Geçkinli ve Hacıumur köylerinde, yaşayan vatandaşlar susuzlukla karşı karşıya kalınca imdadına Edirne Valiliği İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri yetişti.

Köylerde bulunan kuyularda su kalmadı. Mevsim yağışlarını alamayan bölgede dereler de kurudu. Tarlaya ekilen ürünler, kuruma noktasına geldi.  Köylüler çamaşır, bulaşık ve diğer gündelik işlerde kullandıkları suyu taşıma su ile karşılamak zorunda kalıyor. Bir yanda sıcak hava bir yanda susuzlukla mücadele eden köylüler, sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor.

50 yıldır Hacıumur Köyü'nde yaşayan Fahriye Çaplı, daha önce hiç bu kadar susuzluk çekmediklerini ifade etti.

Taşıma su ile evdeki çamaşır ve bulaşıkları yıkadıklarını belirten Çaplı, fıçılardan su taşıdıklarını söyledi.

Uzun süredir susuz olduklarını söyleyen Şükran Uygun, "Suyun neden gelmediğini bilmiyoruz, daha önce de yaşadık ama en fazla 1 hafta sürmüştü” Dedi. Taşıma suyu ısıtıp duş aldıklarını belirten Uygun,  “Ne çamaşırımızı yıkayabiliyoruz ne bulaşığımızı yıkayabiliyoruz.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.