Küçük yaştaki 2 çocuğun hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı

Edirne'de yaşları küçük 2 çocuğunda butik ve pide fırınındaki hırsızlık anları güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Küçük yaştaki 2 çocuğun hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı

Tahtakale Caddesinde bulunan butik ve pide fırını işleten Davut ve Merve Öztürk çifti, geçtiğimiz gece işletmelerine yapılan hırsızlığı fark etti. Çift olayın ardından polis ekiplerine haber verdi. Ekipler inceleme sonucunda İ.B. ve İ.T.'nin olayın şüphelileri olduğunu tespit etti.

Güvenlik kameralarına yansıyan olayda, genç hırsızlar önce mağazada giysileri deneyip beğendikleri ürünleri yanlarına aldı. Ardından pide fırınına geçen hırsızlar, 40 dakika boyunca ara bölmede karınlarını doyurduktan sonra kaçmayı başardı.

                Edirne'nin Tahtakale Caddesi'nde bulunan butik ve pide fırını işleten Davut ve Merve Öztürk çifti, geçtiğimiz gece işletmelerine yapılan hırsızlığı fark etti. Olayı hemen polise bildiren çift, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucu İ.B. ve İ.T.'nin olayın şüphelileri olduğunu tespit etti.

                Güvenlik kamerası görüntülerinde, hırsızların mağazaya girip çıkmaları, giysileri denemeleri ve beğendikleri ürünleri rahatça alıp üstlerine giydikleri anlar net bir şekilde görüldü. Daha sonra hırsızlar, işletmenin ara bölmesinden pide fırınına geçip, burada uzunca bir süre kalarak yiyecek ve içecek tüketti.

                İşletme sahibi Merve Öztürk, güvenlik kamerası görüntülerini izlediklerinde hırsızların profesyonel ve rahat tavırları karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını ifade etti. Öztürk, "Hırsızlar kameralarda gayet rahat bir şekilde ürünlerimizi çalıyorlar. Daha sonra pide fırınına geçip, 40 dakika boyunca içeride vakit geçiriyorlar. Hem yiyecek hem de çalıntı mallarla ayrılıyorlar. Bu kadar rahat davranmaları bizi gerçekten şaşırttı." dedi.

                Merve Öztürk, güvenli bir şehir olarak düşündükleri Edirne'de böyle olaylar yaşamanın kendilerini derinden etkilediğini söyledi. Hırsızların tutuklanmasıyla bir nebze olsun rahatladıklarını ifade eden Öztürk, "Keşke böyle bir olayla karşılaşmasaydık. Artık ekonomik sıkıntılarımız da bir yana, güvenlik endişesiyle yaşamak gerçekten zor." şeklinde konuştu.

                Olay sonrası yapılan incelemelerin ardından İ.B. ve İ.T. isimli hırsızlar, polisin yaptığı çalışmaların ardından gözaltına alındı ve emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Genç hırsızların aynı gece başka bir büfeden sigara ve kredi kartları, restoran mutfağından et, birkaç gün önce de bir apartmandan bisiklet ve kıraathaneden 2 bin 500 lira çaldıkları tespit edildi.

Doğukan Vurgun