Kurtuluş Mahallesi Muhtarından anlamlı kampanya

Edirne'nin Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması ve yaz tatilini verimli geçirmelerine katkı sağlamak amacıyla kitap toplama kampanyası başlattı.

Kurtuluş Mahallesi Muhtarından anlamlı kampanya
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göreve geldiği günden bu yana çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel,  çocuklar için anlamlı bir kampanya başlattı. 'Kitap Kardeşliği' sloganı ile kitap bağış kampanyası başlatan Uzel, ilk bağışı kızları Mina ve Lina'dan aldı.

Mahallede çocuklara kitap sevgisini aşılamak ve yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla 'Kitap Kardeşliği' sloganı ile kitap bağış kampanyası başlattıklarını söyleyen Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, unutulmaya yüz tutmuş kitap okuma alışkanlığını geri kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Kitap okumanın  önemine değinen Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, çocukların paylaşma duygusunu öğrenmesi adına  muhtarlığa getirdiği kitapların yerine değiş tokuş yaparak daha fazla kitap okuyabileceğini aktardı.

Bağışlanan her kitabın bir çocuğa senelerce bilgi birikimi sağlayabileceğini söyleyen Uzel, dijital medyanın yaygınlaşması ve teknolojinin gelişmesi ile unutulmaya yüz tutmuş kitap okuma alışkanlığını geri kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çocukların kitaplarını muhtarlığa getireceğini ve paylaşma duygusunu yaşamasını istediklerini belirten Uzel, getirdiği kitabın yerine beğendiği başka bir kitabı alabileceğini ve kampanyanın ses getirdiğini aktardı.

İlk bağışını kızları Mina ve Lina'nın yaptığını söyleyen Uzel, evdeki kitaplarını muhtarlığa getirdiklerini ve kampanyaya destek olmaktan çok mutluluk duyduklarını belirtti.

Evdeki kitaplarını muhtarlığa getirmeleri konusunda ailelere ve çocuklarına çağrıda bulunan Muhtar Uzel, "Çocuklarımızın hepsini davet ediyoruz;Hem kitaplarını getirsinler hem de istedikleri kitapları değiş tokuş yapsınlar.Bu kampanya vesilesiyle hem paylaşmanın önemimi anlasınlar, hem de kitap okuyan bir nesil yetişsin istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Okudukları kitapları getirip yerine okumadıkları kitabı alma imkanı sağladıklarını söyleyen Uzel, çözülmemiş test kitaplarını da kabul ettiklerini ve kitap alamayan çocuklara fayda sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Özlem Ceylan