Mavi Vatan'nın güvenliği artıyor

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Enez Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, mavi vatanın güvenliğini yerli üretim Kontrol Botu'yla sağlayacak.

Mavi Vatan'nın güvenliği artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enez limanında polis ekipleri K-Bot’la göreve başladı. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Enez Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri Kuzey Ege sahilinde Trakya'nın en önemli akarsuyu olan Meriç Nehrinin denize döküldüğü, güneyde ve batıda Ege Denizi ve Yunanistan ile mülki ve milli sınır ile çevrili olan Enez’de görev alıyor.

Ekipler, deniz yoluyla kanunsuz giriş ve kaçışları önlemek, kaçakçılıkla mücadele, ulusal ve uluslararası düzeyde çalıntı veya aranan deniz araçlarının aranmasını sağlamak, otel, gazino ve benzeri yerler veya çeşitli dinlenme, eğlence ve oyun yeri şeklinde sabit veya seyyar olarak kullanılan her çeşit deniz araçlarında denetimler yapmak, kıyıya düşmüş veya oturmuş halde görülen başıboş mayın, patlayıcı ve şüpheli maddeleri uzmanlar tarafından yok edilinceye kadar, halkın tehlikeye düşmemesi için gerekli emniyet tedbirlerini almak, denizde veya iç sularda kaybolan, atılan veya saklanan suç aletleri ile cesetleri balık adam veya kurbağa adamlar tarafından dalış yapmak suretiyle aratmak, gibi konularda hizmet verecek.

Edirne’deki Liman sınırları ve bölümlerinde, Saros Körfezi sahasında, görevlendirmeyle göl, gölet, iç sular ve akarsulardaki her türlü arama ve can kurtarma işlemleri gibi görevleri üstlenecek ekipler sorumluluk sahasında çalışmalarını yürütecek.