Medeniyetin temel taşı Türk dili

Turan Devletleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Edirne Temsilcisi Cengiz Gültekin, Türk Dil Bayramı'nı kutlamak için mesaj yayınladı. Gültekin, 'Türk Dili, medeniyetimizin temel taşıdır.' Dedi.

Medeniyetin temel taşı Türk dili
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gültekin, Türk Dil Bayramı’nın Türk Milleti’nin en kıymetli değerlerinden biri olan Türk dilini yüceltmek ve anmak için kutlandığına dikkat çekti.

Bayramın, dilin binlerce yıllık mirasını, zenginliğini ve dünyaya kattığı birikimi hatırlatmak için çok önemli olduğunu söyleyen Gültekin, “Türk dilinin sadece Türkiye’de değil, tüm Türk dünyasında yaşayan bir kültür ve kimlik sembolü olduğunu vurguladı. Gültekin, “Türk dili, bir milletin kimliğini, tarihini ve medeniyetini şekillendiren en güçlü unsurlardan biridir. Türk dilinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Turan coğrafyasındaki tüm kardeş devletlerde Türk dilinin öneminin her geçen gün daha fazla fark edildiğini ve bu yönde dil birliği için çalışmaların artırılması gerektiğini belirtti. “Bir milletin ruhunu dil yaşatır. Dilimiz; tarihimizin, kültürümüzün ve medeniyetimizin taşıyıcısıdır. Türkçenin geniş coğrafyalarda konuşuluyor olması, ortak medeniyetimizin en güzel göstergesidir. Turan Devletleri Federasyonu olarak, Türk dili üzerindeki çalışmaların güçlenmesi, ortak terminoloji ve kültürel bağların pekiştirilmesi için projeler geliştiriyoruz ve bu doğrultuda daha fazla iş birliği hedefle. Genç nesillerin dilin köklerine bağlı kalarak geleceğe yön vermesi gerekiyor. Bu anlamlı günde, Türkçemizin yüceltilmesi ve yaşatılması için çalışan herkese şükranlarımızı sunar, Türk Dil Bayramı'nı kutlarız.” Sözlerine değindi.

MUHABİR