Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre, İstanbul, Edirne, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Bolu, Sinop gibi 22 ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 3 gün boyunca etkili olacağı öngörülüyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar meydana gelebilir.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklıklarının ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genel olarak güneyli yönlerden esecek, ancak Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Bugün (12 Ekim) Edirne’de hava sıcaklığı 24 derece civarlarında seyredecek ve aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor. Sonraki günlerde ise, 13 Ekim’de bulutlu bir gökyüzüyle beraber hava sıcaklığı 21 derece olacak. 14-15 Ekim tarihlerinde ise güneşli ve 22 derecelere kadar ısınan bir hava tahmin ediliyor. Haftanın devamında, 16 Ekim’den itibaren sıcaklıkların 17-19 dereceler arasında değişeceği ve parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı öngörülüyor