MHP'de kongre süreci 26 Ağustos'ta başlayacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan gerçekleştirdiği basın toplantısında, MHP'nin ilçe kongre sürecinin başladığını açıkladı. Tercan, kongrelerin ardından yerel seçimlere hazırlık aşamasına geçeceklerini söyledi.

MHP'de kongre süreci 26 Ağustos'ta başlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP’de kongre dönemi başladı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 26 Ağustos’ta merkez kongresinin yapılacağını duyurdu.

                15 Eylül tarihinde ilçe kongrelerinin de bitmiş olacağını belirten MHP İl Başkanı Tercan, Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye genelinde olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisi Edine İl İlçe Teşkilatlarımızda şu anda kongre süreçlerimizle ilgili çalışmalarımızı tamamladıklarını belirtti.

                Tercan düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi; “İlçe seçim kuruluna vermiş olduğumuz takvim devam etmektedir. Bu nedenle de biz Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü camia olarak da kongrelerimize hazır hale gelmiş ve 15 Eylül'de de son ilçe kongre yaparak il kongresine çalışmalarına başlayacağız. İl kongremizi de bitirdikten sonra da saygıdeğer genel başkanımızın büyük kongresine odaklanacağız. İnşallah tekrardan saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeliyi Genel Başkan olarak da göreceğiz kısmet olursa. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2019 yılından bugüne kadar üzerimize her ne düşmüşse fazlasıyla yerine getirmek için de büyük bir mücadele içinde olduk, çalıştık, çabaladık, bugünlere kadar geldik. Biliyorsunuz milletvekili seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Burada biz Edirne İl Teşkilatı olarak da milletvekilliği en büyük arzumuz isteğini çıkarmaktı. Fakat nasip olmadı. Tabii Trakya'da oyu düşmeyen tek il Edirne Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatımız. Neden derseniz de yüzde 5 aldık. 13 bin küsur oyla aldık. Yüzde 8 küsüre getirdik. Geçmiş dönemlerde alınan oy oranıyla bugün almış olduğumuz oy oranı arasında da ciddi manada bir fark var.” 

Kongre sürecinden sonra yerel seçimlere odaklanacaklarını belirten MHP İl Başkanı Tercan, MHP olarak yerel seçimlerinde adaylarının hazır olduğunu genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatlarına göre Cumhur ittifakı ortaklığı sürecine göre hareket edeceklerini belirtti.

 Tercan, “Bu hizmeti de Milliyetçi Hareket Partisi vermek istiyor. Çok ciddi projelerimiz var. Bugün de itibaren komisyonumuzu zaten önceden kurmuştuk. Arkadaşlarımız o konuda da çalışıyorlar. Projelerimizi vatandaşımıza anlatacağız. Vatandaşımızla Milliyetçi Hareket Partisi'ne teveccüh gösterdiği zamanda Edirne'nin çehresini değiştireceğimizi de burada ifade etmek isterim.” Dedi.

Doğukan Vurgun