MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu oldu

İlçe kongrelerini tamamlayan MHP Edirne İl teşkilatı, Olağan İl kongresini kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Tek liste ile seçime giden 208 geçerli oy alan Emre Tokluoğlu ve yönetimi MHP'nin Edirne yeni il başkanı oldu.

MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanlığı tarafından kentteki bir salonda gerçekleştirilen 14’üncü Olağan İl Kongresi coşkulu şekilde yapıldı. Kongre öncesi mehter takımı gösteri yaptı.

 Kongreye Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Kilis Milletvekili Mustafa Demir, MHP MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, Türk Hukuk Enstitüsü Temsilcisi İbrahim Guştur, MHP Eski İl Başkanı Zakir Tercan, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, MHP ilçe başkanları, MHP kadın kolları, muhtarlar, sendika temsilcileri, MHP üyeleri katıldı.

Yoklamanın alınması ve açılış konuşmaları ile başlayan kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması, divan seçimi, faaliyet ve mali raporların okunması ve ibrası, siyasi konuşmalar, seçimler, dilek ve temennilerle devam etti.

Divan Heyetine, MHP MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Kilis Milletvekili Mustafa Demir, Türk Hukuk Enstitüsü İbrahim Guştur ve MHP İl Sekreteri Arzu Enginar seçildi.

Kongrede konuşan Kilis Milletvekili Mustafa Demir, İl Başkanı olmanın zorluklarına dikkat çekti.

MHP’de il başkanı olmanın yeri geldiğinde çocuğunu yalnız bırakmak demek olduğunu söyleyen Demir, "Yeri geldiğinde eşini evde tek bırakmaktır. Ben 3 yıl boyunca il başkanlığı yaptım. Yeri geldiğinde çocuğumuz hasta olduğunda göremediğimiz günler oldu ama inandığımız bir dava vardı. Bu davayı daha yükseğe çıkarmak için ailemizden eşimizden çevremizde fedakârlık ettiklerimiz oldu. Emre Başkanımız bu fedakarlığa hazırım diyor, bizde kendisini tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kongrede konuşan MHP önceki dönem İl Başkanı Zakir Tercan, verdikleri desteklerden dolayı AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'ya teşekkür etti.  

MHP olarak göreve geldikleri günden beri üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmek için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Tercan, görevini genç arkadaşlarına bıraktıklarını söyledi.

İl Başkanı seçilen Emre Tokluoğlu ve yönetimine teşekkür eden Tercan, çalışmalarında başarılar diledi.

MHP Edirne yeni İl Başkanı seçilen Emre Tokluoğlu, Cumhuriyetin yeni yüzyılı Türk ve Türkiye yüzyılında şehirlerin sultanı sultanların şehri kadim Türk yurdu Edirne'de Milliyetçi Hareket partisi il başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Kongremiz sonucunda tek kazananın davamızdır diyen Tokluoğlu,  "Yaratmış olduğumuz bu birlik beraberlik yarından itibaren başlayacak olan çalışmalarımızla kendini gösterecektir. Allah'a ant olsun ki bize inananları, sırtını bize yaslayanları kendi hak adalet davasında bize umut bağlayanları sahipsizleri mağdurları, ezilenleri kenara itilenleri kimsesizleri mahcup etmeyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından MHP İl Başkanı Emre Tokluoğlu ve yönetimi tanıtıldı.

Mhp Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu'nun yönetim kurulu listesinde, Fatma Bubektaş, Gül Şengül, Elif Gamze Karacan, Hafife Balkan Delen, Yiğit Cem Bubektaş, Mehmet Ali Fidan, Mesut Bacanlı, Ethem Midilli, Emre Akan, Mehmet Akgün, Ufuk Korkut, Celal Özer, Ahmet Subölen, Kasım Akbulut, Mevlüt Kara, Sadık Sarıkeçe, Ömer Dindoruk, Müsamettin Türkşen, İlkay Eken ve İsmet Görgülü yer aldı.

Disiplin Kurulu'nda, Ahmet Kütle, Ali Bubektaş, Alper Topçuoğlu, Turgay Cankaflı, Cevat Irgaş, Ersin Çetin, Derya Özer yer alırken, Üst Kurul Delegeleri ise Emre Tokluoğlu, Oğuzhan Özcan Altınel, Adnan İnan, Aydemir Arslan, Ahmet Kütle isimlerinden oluştu.

Haber Merkezi