Minik pehlivanlar er meydanına çıktı

Edirne'de 663'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde minik pehlivanların çayıra çıkmasıyla güreşlerde tur heyecanı başladı.

Minik pehlivanlar er meydanına çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda bu yıl 663’ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Cuma namazının ardından, minik pehlivanların çayıra çıkmasıyla başladı. Kırkpınar’da 852 pehlivan 2 gün boyunca güreş yapacak.

Türkiye Yağlı Güreşleri Federasyonu bu yıl format değişikli uygulamasına gitmesi nedeniyle er meydanında güreşçi sayısından düşüş yaşandı.

Önce ön eleme ile başlayan güreşlerde bugün tur heyecanı yaşanmaya devam ediyor.

Federasyonun kararı ile diğer güreşlerde 14 boyda derece yapan pehlivanlar puanlandı ve yüksek puan alanlar Kırkpınar Er Meydanına direk katılma hak kazandılar. Başpehlivanlık güreşlerinde ise bu yıl 40 pehlivan güreştirme kararı alındı.

Güreşlere 32 başpehlivan direk katılırken 23 pehlivandan 8 başpehlivan tur güreşlerine katılmak için ön eleme güreşi yaptılar.

Minik pehlivanların çayıra çıkmasıyla başlayan güreşlerde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Çayırda rakibiyle güreşen minik pehlivanların otların uzun olmasından dolayı  kayboldular. Güreşleri yöneten hakemlere bu nedenle karar vermekte zorlandı.