Öğrenciler Cumhuriyet'in 100. Yılına özel 100 Türk Bayrağı ve 100 Tişört dikti

Trakya Üniversitesi'nde Cumhuriyet'in 100. Yılı'na özel 'Türk Bayrağı Dikimi ve Sergisi' açıldı.

Öğrenciler Cumhuriyet'in 100. Yılına özel 100 Türk Bayrağı ve 100 Tişört dikti

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlileri tarafından Cumhuriyet'in 100. Yılına özel 100 Türk Bayrağı ve 100 tişört dikildi.

Öğrencilerin diktikleri bayraklar ve tişörtler için sergi düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nilgün Becenen, Cumhuriyet'in 100. Yılı coşkusunu gençlikle ve meslekle birleştirmek için böyle bir etkindik düzenlediklerini söyledi.

Becenen, cumhuriyet coşkusunu sözden çok üretimde görmek istediklerini belirterek, "100'üncü yıla girdiğimiz bu şanlı şerefli yılı yaşayacak nadir bir toplumuz. Bizde bunun hakkını vermek bu coşkuyu her alanda göstermek istiyoruz. Özellikle gençlerimizin mesleğiyle, hayatıyla cumhuriyetimizin, vatanımızın ve değerlerimizin iççice yaşamasını istiyoruz. 100'üncü yıla özgü 100 bayrak ve 100 tişört dikimi yapıldı. Bunlar nakış makinalarıyla işlendi. O duygu, o coşku ürünlerin her birine geçti." dedi.

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Bölümü öğrencisi Sinem Dağlar da öğretmenlerinin eşliğinde Cumhuriyet'in 100. Yılı'na özel Türk Bayrağı dikimi yaptıklarını aktardı.

Dağlar, böyle bir etkinliğin içinde yer almakdan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Serginin açılışı Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı ve Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğretim görevlileri tarafından yapıldı.

Sergiye, öğretim görevlileri, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Doğukan Vurgun