'Olimpiyat üstünde bir parkur'

Türkiye'nin ilk doğal parkuru Meriç Nehri'nde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası start aldı. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Meriç Nehri'nin dünyada ilk üçte olduğunu olimpiyatın üstünde bir parkur olduğunu söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Olimpiyat üstünde bir parkur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şampiyonanın ilk gününde sporcular suya inerek son deneme ve testlerini gerçekleştirdi. Uluslararası Kürek Federasyonu yetkilileri de ekipman kontrollerini yaptı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Meriç Nehri’nde oluşturulan parkurun Paris Olimpiyatları’ndaki parkurdan iyi olduğunu aktardı.

Uluslararası Kürek Federasyonu İnceleme Komitesi’nin parkurun dünya standartlarının üst seviyesinde olduğunu söylediğini dile getiren Ertürk, “ komite parkuru çok beğendi ve Meriç Nehri dünyada ilk üçte yer alıyor.” Dedi.

“Gerçek olması rüyada gibi hissettiriyor”

Ertürk, 29 ülkeden 500’ün üzerinde sporcunun şampiyonaya katıldığını aktardı.

3 yıl önceki hayallerinin gerçek olduğunu söyleyen Ertürk, “ Muhteşem bir ortam var. Cumartesi ve Pazar günü bütün sporseverleri buraya bekliyoruz. Bizde milli takım olarak iyi hazırlandık. Umuyorum burada güzel, başarılı bir Avrupa Şampiyonası geçirip herkesi gururlandıracağız. Gerçekten çok heyecanlıyım. Tarihimizde ilk kez Rowing Course diye geçiyor. FISA’nın izin verdiği bu doğal parkurumuz Türkiye’de ilki yapıldı. Burada da ilk uluslararası müsabakamız haftaya da Balkan şampiyonamız olacak ama şu an bu ortam bizim 3 yıl önce hayalimizdi şimdi gerçek olması rüyada gibi hissettiriyor. Emeği geçen herkese, bakanlığımız ve valiliğimiz başta olmak üzere teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Ertürk, Romanya ve Yunanistan ekiplerinin çok iddialı olduğunu belirterek Türkiye Kürek Milli Takımı’nın tek çifte, hafif kilo tek çifte, dümencili 4 tekte iddialı olduğunu ve 4-5 madalya hedeflediklerini vurguladı.

“Olimpiyatın üstünde bir parkur”

Ertürk, tarihte ilk kez 9 ekiple uluslararası şampiyonaya katıldıklarını belirtti.

Geleceğe umut vadeden milli takımın olduğunu söyleyen Ertürk, “Gençlerimiz çok umut vadediyor. Yaş ortalaması en ufak ekip biziz. Geleceğe çok büyük umut veren milli takımımız var. Bu en genç takımın buradan en az 2 altın çıkarmasını bekliyoruz. Uluslararası federasyon yetkilileri ile dün son toplantımızı yaptık büyükler dünya şampiyonası yapabilecek kadar bir akreditasyonumuz var her şeyimiz tam şu anda. Hatta şöyle bir cümle oldu dün biraz bizi zorladılar bazı ufak eksiklerle alakalı en son organizasyon komitesine çok zorlandık neden böyle oldu dedim. Onlarda bana merak etmeyin Paris’i buradan daha çok zorladım burası çok daha iyi dediler. Olimpiyatın daha üstünde bir parkurumuz oldu. Bizdeki en üst yarış Büyükler Dünya Şampiyonasıdır. Bakanlığımızın, valiliğimizin desteğiyle de burada umuyorum bu şampiyona gerçekleşecek ve bizde bütün dünya VIP’sini burada ağırlayacağız.” Dedi.