ÖNLEMLER LAFTA KALDI…

Edirne Valiliğince Pazar yerlerinde yapılan denetimler sonucunda koronavirüs tedbirlerine uymadıkları tespit edildiği için, İl Hıfzıssıhha kurulu kararınca Cuma Günü Ulus Pazarı giriş kısmındaki sebze ve meyve pazarı kurulmadı. Sadece giyim ve eşya kısmı açık olan pazara gelenler ne sosyal mesafeyi korudu, ne de önemli bir bölümü maske taktı.

ÖNLEMLER LAFTA KALDI…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliğince Pazar yerlerinde yapılan denetimler sonucunda koronavirüs tedbirlerine uymadıkları tespit edildiği için, İl Hıfzıssıhha kurulu kararınca Cuma Günü Ulus Pazarı giriş kısmındaki sebze ve meyve pazarı kurulmadı. Vatandaşlar sebze ve meyve pazarının olmadığını görünce geri dönmek zorunda kaldı. Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı en yoğun günlerinden birini yaşadı. Bulgar vatandaşların gelmesiyle Pazar alanı doldu.

Edirne Belediyesi Zabıta ekipleri ve pazar yetkilileri vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uyulması konunda uyardı. Ancak bütün önlem ve uyarılara rağmen çok sayıda vatandaşın virüse davetiye çıkarırcasına sosyal mesafeyi hiçe sayarak alışveriş yapması tedirginlik yarattı.

Koronavirüs salgın riskini en aza indirmek amacıyla pazar giriş noktalarındaki kontrollü geçişlere yönelik tedbirlere uyulmazken, vatandaşların da ürünleri elleriyle seçmesi dikkati çekti. Vatandaşların maskelerini düzgün bir şekilde takmadığı ve oluşan kalabalık nedeniyle sosyal mesafenin de korunmadığı gözlendi.

Burcu Temel