Palamut bolluğu tezgahları şenlendirdi

Denize açılan tekneler limanlara kasalarca palamutla dönmeye başlayınca tezgahlar şenlendi. palamut bolluğu hem satıcısının hem de alıcısının yüzünü güldürüyor.

Palamut bolluğu tezgahları şenlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağının sona ermesiyle ağlarını atan balıkçılar, palamut bolluğu ile karşılaşıyor. Geçtiğimiz yıl bol olan ve denizlerin kuru fasulyesi  olarak adlandırılan hamsi bu yıl yok denecek kadar az çıkıyor.

Balıkçılar, bereketli başlayan sezondan umutlu... Balık yemeği özleyen vatandaşlar, sezonun başlaması ile birlikte çarşı ve pazarın yolunu tuttu. Palamudun ardından hamsi, lüfer ve istavrit gibi balıklarında bollaşıp tezgâhlara gelmesini bekleniyor.

Sezonun ilk haftalarında palamudun bol olmasının, hamsinin az olacağı anlamına geldiğini söyleyen Balık satıcısı Yusuf Çimen,"Palamut avcı bir balık ve en sevdiği av ise hamsi gibi küçük balıklar. Özellikle palamut sezonun başladığı dönemlerde besine ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle normalden daha fazla avlanıyor" dedi.

Denizlerin kuru fasulyesi olarak bilinen hamsinin ancak Kasım Ayında bollaşmasını beklediklerini belirten Çimen,Marmara ve Karadeniz’de en çok palamut ve hamsinin avlandığına değindi.

Ege ve Akdeniz’de sardalye, uskumru,kolyoz, mercan ve karagöz gibi dip balıkların daha çok avlandığını söyleyen Çimen,  sezondan umutlu olduklarını ifade etti.

Edirne’deki balık tezgâhlarında palamut tane 100 lira, istavrit kilo 200 lira, çinekop kilo 300 lira ve sardalye ise 100 liradan satışa sunuluyor.

MUHABİR