Palamut nasıl pişirilmeli

Av sezonunun açılmasıyla birlikte balıkçı tezgahlarında hareketlilik yaşanıyor. Bu yıl vatandaşlar ağlara bolca takılan palamudu tercih ediyor. Peki palamut nasıl pişirilir.

Palamut nasıl pişirilmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eylül ayının başında başlayan av sezonuyla birlikte balık tezgâhları şenlendi. Uzun zamandır taze balık bekleyen vatandaşlar balıkçılarda hareketliliğine neden oluyor.

Bu yıl ağlara bolca palamut takılıyor. Bu nedenle vatandaşların en çok tercih ettiği ürün palamut oluyor.

Balık Pazarı Esnafı Yusuf Çimen, ağlarla 800 gram ağırlığında palamut yakalandığını belirtti.

Önümüzdeki günlerde 1 kilogram ağırlığında palamutların tezgahlarda olacağını ifade eden Çimen, “Hamsi ve istavrit var ama palamut daha ağır basıyor. Palamut hem doyurucu bir balık hem de kaliteli. Yağı olsun, suyu olsun besleyici. Palamudun tanesi 100 lira, 800 gram geliyor şu an. Geçtiğimiz senelerde 4 kilosu 100 liraya verdik. Bakalım bu sene de inşallah 3 kiloyu yüz liraya kadar verebilmeyi umut ediyoruz. Bu sene de palamut senesi diyebiliriz. Yer gök palamut olacak.” Dedi.

Çimen, palamudun nasıl pişirilmesi gerektiğine dair önerilerde bulundu.

Palamudun yağsız tavada veya fırında pişirilmesi gerektiğini dile getiren Çimen, “Vatandaşlardan tek ricamız palamudun dilim alınmaması. Dilim alındığı zaman biz içindeki kanı alamıyoruz. 4 parça alınsın ya da fileto şeklinde istesinler. Yağsız bir şekilde, tavada olur, fırında olur, ızgarada olur. Bu şekillerde pişirebilirler.” Şeklinde konuştu.