Panik oluşturmak için paylaşıldığı ortaya çıktı

Edirne'de, sosyal medya üzerinden çocuklara oyuncak içinde uyuşturucu dağıtıyorlar paylaşımının asılsız olduğu ortaya çıktı. Emniyet ekipleri, kent genelinde böyle bir uyuşturucu dağıtımı olmadığını, paylaşımların 'panik oluşturmak' amacıyla yapıldığını belirtildi.

Panik oluşturmak için paylaşıldığı ortaya çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de, dün vatandaşın sosyal medya üzerinden, rüzgârgülü şeklindeki şeffaf kısmında içi yuvarlak şekerle dolu’ fotoğrafı, “Arkadaşlar çocuklara ücretsiz dağıtılıyormuş içinde uyuşturucu çıktığına dair zabıta ekipleri bilgi verdi. Veli guruplarında paylaşıp bilgilendirelim. Çocuklarınıza da gösterin, kimseden almasınlar” yazılı paylaşım yapıldı. Kim ya da kimler tarafından paylaşıldığı tespit edilemeyen bilgi kısa sürede velilerin sosyal medya gruplarında yayılarak paniğe neden oldu. Açıklamada ayrıca, “Bu bilgiyi sayın kaymakamımız attı. Velilerimize bu konuda bilgilendirme yapalım” şeklinde sözde uyarı yapıldı.

PANİK OLUŞTURMAK İÇİN PAYLAŞILMIŞ

Emniyet yetkilileri sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımın gerçek dışı olduğunu ve paylaşımların, ‘panik oluşturmak amacıyla’ yapıldığını söyledi. Yetkililer benzer haberlerin Anadolu’nun başka şehirlerin de sosyal medyada gruplarında, zincir paylaşım metoduyla  kısa sürede geniş kitlelere yayılarak endişe yarattığını ifade etti. Emniyet ekipleri vatandaşın bu paylaşımlara inanmalarını istedi. Zabıta Ekipleri de polis ekiplerine çocuklara  ‘oyuncak içinde uyuşturucu veriliyor’ diye bir bilgi vermediklerini söylediler.