Pazar esnafından satışa tepki 'Ekmeğimizle oynamayın'

Edirne Belediyesi Bulgar ve Yunan turistlerin alışveriş yaparak kent ekonomisine büyük katkı sağladıkları alışveriş merkezi 16 bin metrekarelik pazar arazisini satışa çıkardı. Ancak bu satış vatandaşlardan, pazar esnafından ve siyasi parti temsilcilerinden tepki görüyor

Pazar esnafından satışa tepki 'Ekmeğimizle oynamayın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de belediye, Yunan ve Bulgar turistlerin de sıkça alışveriş yaptığı pazar yerini satışa çıkardı. Vatandaşlar, esnaf ve siyasi parti temsilcileri karara tepki gösteriyor. Esnaf bir alışveriş merkezi inşa edilmesinden endişeli. Siyasiler ise Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın bu araziye yönelik katlı otopark vaadini hatırlattı.

Edirne Belediye Meclisinde çoğunluk oyuyla satılmasına karar verilen arazi 22 Ağustos Salı günü saat 15.15’te Selimiye Meydanı’ndaki Belediye binasında ihaleye çıkmıştı. Katılım olmayan ihale sonrası pazarın akıbeti ise merak konusu.

20 yıldır Ulus Pazarında tezgâh açan İbrahim Koçoğlu, belediyenin satış kararı sonrası müşterilerin pazara gelmediğini söyledi.

Müşterilerin pazarın taşındığını zannettiğini belirten Kocoğlu, “Avrupa’dan gelen insanlar pazarın can damarı. Buradan yüzlerce binlerce insan ekmek yiyor. Neden insanların ekmeğiyle oynuyorlar. Herkesin çoluk çocuğu var. Esnaflar buradan faydalanıyor. Cuma günü burada pazar olmasa kimse gelmez. Bulgarlarda gelmez. Belediye başkanı neyin peşinde, ne yapmaya çalışıyor bilmiyoruz. Şaşırdık kaldık. Ekmeğimize dokunmasınlar, ekmeğimizle oynamasınlar.” Dedi.

10 yıldır Ulus Pazarında tezgâh açan Muhammed Deniz de pazarın satışa çıkartılmasının ardından müşterilerin alışverişe gelmediğini dile getirdi.

Son bir aydır yoğunluk yaşanmadığını aktaran Deniz, “Bulgarları buraya çeken Ulus Pazarı. Saraçların bu kadar hareketli olmasının sebebi de Ulus Pazarı. Satılma haberi sonrası birçok söylenti çıkıyor. Haftaya kapanacağını iddia ediyorlar. İnsanlarda tedirginlik oluyor. Bazıları kapandığını zannediyor. Bu pazar kapanırsa Bulgar nereye gidecek. Pazar kapanırsa Edirne’deki alışveriş yarı yarına düşer.” şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun