Pazarda fiyatlar düştü

Edirnelilerin sebze ve meyve almak için uğrak verdiği Edirne Çarşamba Pazarı'nda tezgâhlarda meyve sebze fiyatların aşağı doğru indiği görüldü.

Pazarda fiyatlar düştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşların sabah saatlerinde itibaren uğrak verdiği, Edirne Çarşamba Pazarı’nda yerli sebze ve meyvelerin çıkmasıyla birlikte pazar fiyatlarında düşüş görüldü. Tezgâh etkilerinde; Salatalık 25 TL Domates 25 TL Karpuz 10 TL Patlıcan 25 TL Patates 15 TL Biber tatlı 40 TL Şeftali 30 TL Erik 40 TL Fasulye 40 TL Kabak 25 TL olduğu gözlemlendi.

Fiyatlarda yarı yarıya düşüş olduğunu belirten, Pazarcı esnafı Yaşar Sanlav ‘’Pazarımıza insan gelmiyor. Eski Pazara tadilat yapıldığı için buraya gelen çok olmadı. Yazın, kıştan daha kötü su içindeydik herkes yeni Pazar yerinin ne zaman yapılacağını soruyor. Sanırım 2 hafta sonra açılacaklar. Fiyatlar çok düşüş oldu yani geçen haftaya göre düşük, insan gelmiyor bir taraftan sıcak, bir taraftan da tatildeler zaten Edirne halkı tatile geliyor ya da gidiyor. Fiyatlarda yarıya düştü. Domateslerde yerli işte yerli çıktı. Geçen seneki fiyat 25 TL’ye satıyorum. Biberlerde aynı fiyat 50 TL yani maliyetleri 2 katına 3 katına çıktı fakat fiyatlar geçen seneki gibi bir tek acı biber biraz para yapıyor. Bir de dolmalık biber para yapıyor. Karpuzun fiyatı geçen sene kilosu 10 TL satıyordum. Şu anda 12 TL’ye yani pek yükselmedi bazen 10 TL’ye de geliyor. Gelen müşteri şimdi diyor ki param yok şu kadar param var 10 TL’ye veriyorsun. Ben doğduğumdan beri bu işi yapıyorum. Babam yapıyordu baba mesleği bildiğimiz işi yapıyorum. Kabak fiyatı çıktığında aşağı yukarı 25 ile 30 TL arası şuanda 25 TL kabak fiyatı oynamadı. Bir tek dolma biberle çarliston biberi aynı fiyatta ama diğerleri düştü acı biberde düştü fiyatlarda gevşeme var’’   diye konuştu.