Peykler Medresesi Genç Ofis'in açılışı yapıldı

Edirne'de kitap kafe ve gençlik merkezi olarak düzenlenen ecdat yadigarı Peykler Medresesi Genç Ofis olarak hizmete açıldı. Açılış törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlerin bakanlığın faaliyetlerinden faydalanmasını ve ortak çalışmalar yapmasını istediklerini söyledi.

Peykler Medresesi Genç Ofis'in açılışı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan ve Üç Şerefeli Camii yanında yer alan Peykler Medresesi, Genç Ofis olarak hizmete açıldı. Edirne’de altın üçgenin önemli eserlerinden biri olan Peykler Medresesi, gençler için tasarlandı. 

 Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle oluşturulan Kitap Kafe ve Gençlik Merkezi konseptinin yer aldığı (Genç Ofis) projede çevre düzenlemesinin yapılması ve Mimar Sinan Müzesinin kurulmasıyla birlikte gençlerin ve vatandaşların hizmetine açıldı.

"Peyikler Medresesi de atıl durumdaydı"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Peykler Medresesi Genç Ofis'in açılış töreninde konuştu. Bakan Bak, Genç Ofis ve Gençlik Merkezleriyle Türkiye'nin her yerinde gençlerle buluştuklarını aktardı.  Gençlerin bakanlığın faaliyetlerinden faydalanmasını ve ortak çalışmalar yapmasını istediklerini söyleyen Bakan Bak "Peyikler Medresesi de atıl durumdaydı. Burasını da gençler için bir cazibe merkezi haline getirmek istendiği bildirildi. Biz de seve seve destek verdik. Güzel bir eser ortaya çıktı. Gençlik merkezlerinde Türkiye'nin dört bir yanında gençlerimizle aktif bir şekilde buluşuyoruz. Gençlerimiz çeşitli faaliyetlerde bir araya gelecek. Gençlerin hem ders çalışabileceği hem de yeni yetenekler kazanacağı bir ortam oldu. Üniversitenin içine genç ofisler oluşturduk. Üniversiteler için ÜNİDES projesi de ortaya koyduk. Edirne'de valimizle il başkanımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızla çok güzel bir uyum sağladık. Gençlere tavsiyem buraya sık sık gelsinler. Tarihin gölgesinde Mimar Sinan'ın eserlerini hayal ederek çalışmalar yapın. Bu zamana kadar binlerce vakıf eseri ihya edildi ve ayağa kaldırıldı. Bu çok önemli. Ecdadının yaptığı bu tarihi eserleri korumak bizim için çok kıymetli. Böylesine bir eserin kazandırılması için biz de katkı verdik. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

"Meriç Nehri kenarında kürek şampiyonalarının yapılacağı güzel bir parkur var"

Edirne'de sporun aktif bir şekilde devam etmesi için destek verdiklerini belirten Bakan Bak, "Meriç Nehri kenarında kürek şampiyonalarının yapılacağı güzel bir parkur var. Balkan şampiyonası yapıldığında Kürek Federasyonu da önemli bir tesis kazandırılmış oldu. Burayla ilgili çalışmalar sürüyor. Spor turizmi ile alakalı bir durum. Spor yatırımlarımız devam edecek" dedi.

Bir tarafta Üç Şerefeli, bir tarafta Eski Camii bulunan alanda Fatih'in ayak izlerinin olduğu tarihi mekanın çok kıymetli bir yer olduğunu söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Gençler burada Fatih'ten de Mimar Sinan'dan da ilham alarak geleceğe emin adımlarla bu güzel ülkeye taşıyacakları bir alan genç ofisler oluşturuldu. Burada gençler hem burada çeşitli workshoplar yapacaklar burada çalışma imkanı bulacaklar. Projeyi hazırladığımız zaman heyecanlanmıştık. Çünkü atıl durumda kalmış ecdat yadigarı bir binamızdı. Bahçesi ile beraber burası tamamlandı. Gençlerin hizmetine sunuldu. Burada çeşitli aktiviteler sohbetler yapılacak. Ülkemizin gönlünde önemli yer etmiş insanları akademisyenleri misafir edeceğiz, söyleşiler yapılacak. Semt sahalarıyla, çocuklara ve spora verilen desteklerle kendimizi şanslı hissediyoruz. Bu güzel mekanın hayırlı olmasını dilerim" ifadelerine yer verdi.

Bakan Bak ve beraberindeki heyet daha sonra Peykler Medresesi, Genç Ofis'i dolaşarak gençlerle sohbet etti ve görüşlerini aldı. Bakan Bak daha sonra AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Selimiye Camii önünde düzenlenen "İftara Beş Kala" etkinliğine katıldı.

Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Bak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve gençlik kolları üyeleriyle iftariyelik dağıtarak hayırlı iftarlar diledi.