'Politik malzeme olarak görmeyin'

CHP Milletvekili Özcan Purçu, 'Hükümet  Romanları politik malzeme olarak görmekten vazgeçmelidir' dedi.

'Politik malzeme olarak görmeyin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

CHP Edirne İl Başkanlığında Milletvekili Erdin Bircan, İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, gençlik Kolları Başkanı Kutay Özköse ve Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir Milletvekili ve  TBMM Divan katibi üyesi Özcan Purçu, Romanların politik malzeme olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Purçu, romanlarla ilgili olarak Edirne’nin örnek kent  olarak gösterilmesi gerektiğini belirtti. Purçu, “2010 yılında Roman açılımı başladı, ancak bu güne kadar verilen sözler yerine gelmedi. 1 yıl içinde çadırda roman kalmayacak denildi ama gel gör ki romanlar çadırdan kurtulamadı. Su, elektrik olmayan konutlarda yaşayan romanların çocukları halen eğitim alamıyor. Bir an önce verilen sözler yerine getirilmeli. Hükümet romanlarla ilgili örnek kent görmek istiyorsa Edirne’ye gelmeli. Özellikle Edirne Belediyesinin romanlarla ilgili yaptığı çalışmalar yerine görülmeli” dedi.

“MAĞDUR EDİLMEMELİ”

Son dönemde bir çok vatandaşın kendisini aradığını belirten Purçu, “ Kanun Hükmünde Kararnameler ile ciddi bir haksızlık yapılıyor. Bir çok kişi masum olduğunu ama işini kaybettiğini söylüyor. FETÖ ile ilgisi, alakası olanlarla gerekli işlem yapılsın ama ilgisi olmayanlar çok iyi araştırılsın. Suçu olmayanlar cezalandırılmasınlar. Ciddi bir araştırma yapılsın. Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var bunu sağlamak içinde hukuk dışı uygulamalara son verilmesi gerekiyor” dedi.

Haber Merkezi