Posta Günü'ne Özel Mesaj

PTT Başmüdürü Bülent Uğurtepe 9 Ekim 'Dünya Posta Günü' nedeniyle mesaj yayınladı.

Posta Günü'ne Özel Mesaj
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Uğurtepe, Ekim ayında PTT AŞ açısından iki büyük mutluluk yaşandığını belirterek, bunlardan birincisinin 23 Ekim'deki PTT'nin kuruluşunun 178. yıl dönümü, ikincisinin de 9 Ekim "Dünya Posta Günü" olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı ve 2020'ye kadar İdari Konsey Başkanlığı görevini yürüteceği Dünya Posta Birliğinin (UPU), 9 Ekim 1874'ten bu yana faaliyet gösterdiğine işaret eden Uğurtepe, sektörün küresel düzenleyicisi konumundaki kuruluşun, herkesin en üst düzey standartlarda ve uygun fiyatlı posta hizmeti almasını sağlamakla yükümlü hükümetler arası bir teşkilat olduğuna dikkati çekti.

“PTT Kendini Geliştiriyor”

1948'den bu yana Birleşmiş Milletler ihtisas organı olan ve 192 üye ülkesi bulunan UPU'nun kurulduğu 9 Ekim'in her yıl "Dünya Posta Günü" olarak kutlandığını belirten Uğurtepe şunları kaydetti: "Küresel posta sektörü, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği günümüz dünyasında çağın gerekleri doğrultusunda kendini yenilemekte, geleneksel posta hizmetlerinin yanı sıra lojistik, e-ticaret, bankacılık gibi alanlarda faaliyet göstermektedir.”

Dünya Posta Birliğinin kuruluş yıl dönümünü kutlayan Uğurtepe, sektörün elbirliğiyle çok daha güzel günlere taşınacağına ve daha nice başarılara imza atacaklarına yürekten inandığını dile getirdi.

Uğurtepe ayrıca AVRUPA Kamu Posta İşletmecileri Birliği'nin (PostEurop) düzenlediği 'Avrupa'nın en iyi posta pulu' yarışmasında Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde bulunan tarihi taş köprü görselinin bulunduğu pulun birinci seçilmesinden ötürü büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

İpek Deniz