Radyo programı dersini uygulamalı öğreniyorlar

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı Programı öğrencileri, Radyoda Program Yapımı dersini üniversitenin radyosunda uygulamalı olarak görüyor.

Radyo programı dersini uygulamalı öğreniyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dört yıl önce kurulan Trakya Üniversitesi Radyosu, bu yıl öğrencilere sektöre hazırlanmaları için uygulamalı eğitim sunuyor.

Radyo Televizyon Programı öğrencileri, bu ders kapsamında üniversite radyosunda deneyim kazanarak gelecekteki mesleki hayatlarına daha iyi adapte olma imkânı buluyorlar.

Trakya Üniversitesi Radyosu’nun Genel Yayın Yönetmenli yapan Evrim Kaşıkçı, Radyonun teknik alt yapısının gayet iyi olduğun dile getirdi.

Radyo Televizyon bölümü olduğumuz için öğrencilerimizin bu alanı daha aktif kullanmasını istediklerini aktaran Kaşıkçı, “Burası ufak tefek eksikler dışında iyi bir şekilde kurgulanmış. Bizde yeni dönemde hem üniversite yönetimimizin anlayışı itibariyle, üniversitenin sahip olduğu imkânlardan son noktaya kadar öğrencilerin faydalanmasını istiyoruz. Bu yeni yapılanmamızla da daha çok öğrencimizi, özellikle en ilgili olan bölümümüz Radyo Televizyon bölümü olduğu için o öğrencilerimizin burada daha aktif olması konusunda hocalarımızla da görüştük. Öğrencilerimizi de bu anlamda motive ettik. Onların burayı tanımasını, radyoda daha aktif görev almasını istiyoruz ve bunun için de onlara her türlü desteği sunuyoruz.” Diye konuştu.

Edirne Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı programında öğretim görevlisi Nur Yılmaz Ercin, bu uygulamanın önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Ercin sözlerine şu şekilde devam etti;  “Radyoda program yapımı ve röportaj derslerini veriyorum. Bu günde burada öğrenci arkadaşlarımızla beraber Radyoda Program Yapımı dersi kapsamında, küçük bir uygulama turu yapıyoruz. Bu bir başlangıç. Öğrenciler Radyoyu göremeden önce ön yargılı yaklaşıyordu. Bu jenerasyon radyoya biraz uzak. Hep bir tez var, radyo unutuldu, radyonun ömrü bitti gibi. Ben hiç katılmıyorum. Radyo medyanın miladı sayılabilir. Gazeteden sonra teknolojik bir araç olarak. Ama bir altyapıdır, potansiyeldir, sağlam bir rezerv sağlar ve hiçbir şekilde vazgeçilemez. Mesela arabanızda giderken televizyon izleyemezsiniz, cep telefonunuzla ilgilenemezsiniz ama çok rahatlıkla radyo dinleyebilirsiniz. Radyo, insanı bulunduğu her ortamda yakalar. O nedenle iletişim öğrencilerin bunu anlayabilmesi açısından burada uygulamaya gelmeleri iyi bir şey oldu. Uygulama olmadığında, radyonun kendisini görmediklerinde, stüdyoları görmediklerinde haliyle biraz daha mesafeli ve daha uzaktılar. Ama bu gün buraya geldiklerinde stüdyoları görünce bakış açıları değişecektir diye düşünüyorum.” Dedi