Rezervasyonlar şimdiden yapıldı, doluluk oranı yüzde yüze ulaştı

Edirne'de bu yıl 661'ncisi gerçekleştirilecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı. Ata sporu yağlı güreş hayranları, Kırkpınar'a 1 hafta kala otellerdeki rezervasyonlarını yaptırdı. Doluluk oranının neredeyse yüzde yüze ulaştığını söyleyen Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, misafirlere son güne kalmamaları ve şimdiden kalacak yerlerini ayarlamalarını tavsiye etti.

Rezervasyonlar şimdiden yapıldı, doluluk oranı yüzde yüze ulaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de bu yıl 661’incisi gerçekleştirilecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine kısa bir süre kala kentteki otellerin yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki otellerde dolmaya başladı. Güreşlere sayılı günler kala otel rezervasyonlarının şimdiden dolduğunu belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için şimdiden hazırlıklarını tamamladıklarını aktardı.

661’incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirne’de turizm hareketliliği arttı. Bulgar turistler, gurbetçiler ve festival için gelen ziyaretçiler kentte hareketliliğe neden olurken, şimdi ise Kırkpınar bereketi yaşanmaya başladı.

“Rezervasyonlar yoğun şekilde devam ediyor”

Edirne'deki tüm otellerin misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için şimdiden hazırlıklarını yaptığını söyleyen Balta,  “Heyecanlı şekilde misafirlerimizi bekliyoruz. Şuanda bakanlık belgeli tesislerimizin hepsi yüzde yüz doluluk oranına ulaşma noktasına geldi. Diğer tesislerimiz de yüzde 80-90 civarında seyrediyor. Hala rezervasyonlar yoğun şekilde devam ediyor. Ayrıca kent merkezindeki oteller doluluk seviyesine ulaştığı için her sene olduğu gibi bu sene de çevre il ve ilçelere misafirlerimizi yönlendiriyoruz. Günübirlik git gel yapıyorlar. Oralardaki oteller de dolma noktasına geldi. Rezervasyonlar hızlı şekilde devam ediyor. Ata sporu yağlı güreşleri izlemeye gelecek olan tüm misafirlerimize son güne kalmamaları ve rezervasyonlarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Otellerimizin dolu olması bizi memnun ediyor”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine sayılı günler kala otellerde rezervasyonların dolmaya başladığını söyleyen Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, “Kırkpınar'a sayılı günler kala otel rezervasyonları şimdiden doldu. Bu durum tüm hizmet sektörünü de sevindiriyor. Gelen misafirleri gevşen ve hediyelik eşya satanlarla camilerin etrafında ve çarşılarda turistleri rahatsız ettirmemiz gerekiyor. Seyyar satıcılar başlı başınca sorun olmaya başladı. Bu konuda da çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla turistleri Edirne'den memnun göndermemiz lazım” şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan