Saçakları onarılıyor

Vakıflar Genel Müdürlüğünce Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı'nın saçaklarının onarımı için iskele kuruldu.

Saçakları onarılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabuni Mahallesi İkikapılı Han Caddesinde bulunan Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı’nın saçaklarının onarımı için iskele kuruldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek onarımda saçaklar aslına uygun şekilde yenilecek.

Özellikle yağışlı günlerde yaşanan sıkıntı yenilemeyle çözüme kavuşturulacak. Kervansarayın etrafında bulunan dükkanlar onarım sırasında açık kalacak.

İskeleler yoldan geçen vatandaşların zarar görmemesi için kuruldu.

- Rüstem Paşa Kervansarayı

Kanuni Sultan Süleyman'ın Sadrazamı Rüstem Paşa, Mimar Sinan’a yaptırtmıştır. Klasik Osmanlı mimarisinin ilginç örneklerinden olup Kanuni döneminin görkemli yapılarındandır. Avlulu hanlar planındadır. Dikdörtgen avlunun çevresine iki katlı odalar yerleştirilmiştir. Katların avluya bakan yüzleri, revaklıdır. Revakların arkasında ocaklı ve nişli odalar bulunur. Uzun yanlarda, karşılıklı olarak yukarı çıkan merdivenler vardır. Üst kat pencere ve kapı kemerlerinde tuğla süsleme ilginçtir. Kesme tas ve tuğladan örülmüş duvarlar yapıya anıtsal bir görüntü kazandırmaktadır Rüstem Paşa Kervansarayı 1972 yılında restore edilerek otel haline getirilmiş ve başarılı görülen bu restorasyonla 1980 yılında Ağa Han Mimarlık ödülünü almıştır.