'Sahipsiz Köpeklerin Rehabilitasyonu Projesi' uygulanmaya başladı

Edirne Valisi Yunus Sezer'in talimatlarıyla Valilik, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası arasında imzalanan protokol çerçevesinde sokakta yaşayan hayvanların kısırlaştırılarak rehabilite edilmeleri işlemlerine başlandı.

'Sahipsiz Köpeklerin Rehabilitasyonu Projesi' uygulanmaya başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Edirne Valiliği, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası arasında, sokakta yaşayan hayvanların kısırlaştırılarak rehabilite edilmeleri amacıyla imzalanan protokol uygulanmaya başlandı.

“Sahipsiz Köpeklerin Rehabilitasyonu Projesi” çerçevesinde Edirne sınırları içerisinde yaşayan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, tedavisi, aşılarının yapılması, mikroçip ile işaretlenerek kayıt altına alınması, parazit mücadelesi ve kuduz aşılaması gibi işlemler belediyeler ve veteriner hekimler işbirliğinde yapılacak.

Bu çerçevede kentin çeşitli noktalarında bulunan küpesiz sokak hayvanları görevli ekipler tarafından toplanmaya başlandı.

Sokak hayvanlarının sahipsiz kalmaması için imzalanan protokolle Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odasına kayıtlı Veteriner Klinikleri ile Belediye Bakımevleri aracılığıyla başıboş sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve sahiplendirme sayılarını artırarak popülasyonun kontrol altında tutulması, yaşam alanlarında sağlıklı ve refah içinde hayatlarını sürdürmeleri hedefleniyor.

Proje çerçevesindeki çalışmalar Edirne, Keşan ve Uzunköprü Belediyeleri ile serbest veteriner hekimler iş birliğiyle sürdürülecek.

Valilik tarafından hayata geçirilen projenin güzel olduğunu söyleyen vatandaşlar, kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokaktaki canlara sahip çıkılması ve projenin takibinin yapılması gerektiğine değindi.

Burcu Temel