Şampiyonada İlk Gün Sona Erdi

Avrupa Kürek Şampiyonası'nda ilk gün yarışları sona erdi.  Türkiye Kürek Milli Takımı Baş Antrenör Sonat Doğan, 'İlk gün yarışlarında ülkemize yakışan sonuçları elde ettik.' Dedi.

Şampiyonada İlk Gün Sona Erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa Kürek Şampiyonası devam ediyor. Türkiye ve Edirne’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı şampiyonada sporcular kıyasıya mücadele ediyor. Meriç Nehri’nde süren şampiyonada ilk gün yarışları sona erdi.

İlk gün öğleden önce kulvar belirleme ve eleme müsabakaları gerçekleşti. Öğleden sonra ise çeyrek final müsabakaları yarışları yapıldı. Meriç Nehri’nde sporcular ter dökerken tribünlerde de renkli görüntüler ortaya çıktı. Özellikle İsviçreli taraftarların sporcularını desteklemek için büyükbaş hayvanlara takılan çanlar kullanmaları yoğun ilgi gördü. 28 ülkeden 600’e yakın sporcu finallere kalabilmek için ter döktü.

12 ekip ve 35 sporcu ile şampiyonaya katılan Türk Milli Takımı, ilk gün yarışları sonrasında finallere ekip olarak kalmayı başardı.

Şampiyona ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Milli Takım Baş Antrenör Sonat Doğan, “Güzel ve umduğumuz gibi geçti. İyi bir hazırlık döneminden gelmiştik zaten. 12 tekne sınıfında katıldık yarışlara. 12 tekne sınıfının 10 tanesiyle A finale kalacağımız garantilendi. Yarın sabah seansında 2 tane yarı final yarışımız var. Yani 12 ekiple katıldığımız U23 Avrupa Şampiyonası’nda 12 A Finali çekerek bir ilki gerçekleştireceğiz. Bizim için önemli bu 12 A finalinin kaç tanesinin madalyaya ulaşacağı hedefimiz çok sayıda madalya kazanmak,  İstiklal Marşı’nı dinletmek ve bayrağımızı göndere çektirmek.” Dedi.

Meriç Kürek parkurunun çok iyi olduğunu ifade eden Doğan, “Sporda erken konuşmak doğru değil ama altın madalyaların ve bir sürü madalyanın geleceğine inanıyoruz.  Hedefimiz, hayalimiz ve çalışmamız bunu gösteriyor.  Ama dediğim gibi bu spor erken konuşmamam gerektiğini bilecek kadar tecrübeye de sahibim. İnşallah yarın yarışlardan sonra hep beraber kutlarız. O zaman kazandığımız madalyaları seve seve anlatırım sizlere.” Diye konuştu.

MUHABİR