Şehit Üsteğmen Yıldırım'ın adı ‘Bilim Evreni'nde' yaşayacak
Harbiye 1991'liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Atatürk Ortaokulu 1983 yılı mezunlarından Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım'ın ailesi Necdet ve Fatma Yıldırım'ın katkılarıyla, okulda oluşturulan ‘Bilim Koridoru' düzenlenen törenle açıldı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında okullarımızda yapmış olduğumuz çalışmalardan birisinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
“Öğrencilerin gelişmesine katkı sağlayacak”
‘Bilim Evreni’ koridorunun yapılmasına katkı sağlayan Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın ailesine ve Harbiye 1991'liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne teşekkür eden Turan; “Bu tür çalışmaların ve etkinliklerle öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve bilimsel yönden gelişmelerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Öğrencilerimiz ve eğitim camiası için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bilim dalında yetişmiş bilim adamlarını tanımak, tanıtmak, bilim kültürünü toplumun daha geniş kesimlerine yaymak öğrencileri bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek ve bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla Atatürk Ortaokulu’nda ‘Bilim Evreni’ alanı oluşturuldu. Uzay galaksisi fonu ile hazırlanan koridorda Albert Einstein, Cahit Arf, Prof. Dr. Aziz Sancar, Oktay Sinanoğlu ve Dr. Canan Dağdeviren'in de aralarında yer aldığı yerli, yabancı bilim insanlarının öz geçmişi, tablolarla anlatıldı.
“Amacımız bilime olan ilgi ve merakı arttırmak”
Okul Müdürü Necmettin Kıyıcı, Bilim Evreni Koridoru ’nu oluşturma amaçlarının öğrencilerin bilime, astronomiye, uzaya ve evrene olan ilgilerini arttırmak, merak duygusu uyandırmak ve geçmişteki bilim insanlarını tanıtmak olduğunu söyledi. Müdür Kıyıcı, Bilim evreni projesini gerçekleştirmekte destek olan Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın anne ve babası ile Emekli Albay Serdar Bengier’ e teşekkür etti.
“22 Eylül 1994 tarihinde Çatışmada şehit oldu”
Emekli Albay Serdar Bengier, 1983 yılında Şehit Efkan Yıldırım ile birlikte Atatürk Ortaokulu’ndan mezun olduklarını belirterek; “Şehit Efkan Yıldırım sanatçı bir kişiliğe sahipti, sporcu bir kişiliği vardı. Şehit Efkan Yıldırım kendisini çok güzel yetiştirmiş çok güzel piyano ve keman çalardı. Bana elinden geldiğince bir şeyler öğretmeye çalışırdı. Çok güzel hatıralarımız oldu. Çok güzel günlerimizi beraber paylaştık. Sınıf seçimleri zamanı geldiğinde biz Efkan’la dedik ki madem subay olacağız muharip subay olalım. Atılgan ve savaşçı olalım muharip sınıfları seçelim dedik çalıştık çabaladık. Tankçı olmaya karar verdik, tercihlerimizi yazdık. Tank top piyade ve piyade olduk. Piyade okulunda Efkan ile beraberdik. Beraber komanda kurası çekmeye karar verdik. Ben bir başka komando birliğine Efkan da Bolu komando tugayına gitti. 22 Eylül 1994 tarihinde sevgili devre arkadaşım teröristlerle girdiği çatışmada terörle mücadele harekâtında şahadet mertebesine ulaştı. Ruhu şad olsun mekânı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.
“Şehidimizin adını Bilim Evreninde yaşayacak”
Şehitler ölmez, hep aramızda yaşar ve dolaşır diyen Emekli Albay Serdar Bengier, devre arkadaşları ve harbiye 1991 Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Şehit Efkan’ın adını sonsuza kadar yaşatmak istediklerini bu düşüncelerle Atatürk Ortaokulu ile yaptıkları görüşmeler sonucunda böyle bir projeyi ortaya koyduklarını söyledi.
Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın öğrenci olduğu dönemin Okul Müdür Yardımcısı İlkan Etli, Şehit Efkan Yıldırım’ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, mezun ettikten sonra da irtibatlarının kopmadığını belirtti.
“Efkan’ı unutmam mümkün değil”
Okullardaki oyun alanları, spor alanları, kütüphaneler ve laboratuvarların destek kıtası olduğunu söyleyen Etli; “Atatürk Ortaokulu bu açıdan şanslı bir okuldur. Yan oda fen bilgisi laboratuvarıdır. Bu okulda 26 yıl görev yaptım. Öğrencilerimizle orada 26 yıl fen bilgisi deneyleri yaptık. Bu okulda binlerce öğrenci mezun ettik. Mezun ettiğimiz öğrenciler içerisinde beni en çok üzen olay açıklıkla söylüyorum ki şehit Efkan Yıldırım’ın şahadetidir. Efkan’ı unutmam mümkün değil” dedi.
Okula sağladığı desteklerden dolayı 1991 Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Üyesi Emekli Albay Serdar Bengier ile Emekli Albay Oktay Direnoğlu’na teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Şehit Yıldırım’ın ailesi Necdet-Fatma Yıldırım’a Albay Yıldırım Pektaş ve Okul Müdürü Necmettin Kıyıcı tarafından teşekkür belgesi ile plaket takdimi yapıldı.
Özlem Ceylan