Şehitlere Saygı Turu yapıldı

21 Ekim 2018 Pazar günü Edirne'de faaliyet gösteren EBİDOST (Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu Derneği), EBİS (Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği), EDOSK (Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği), Edirne Giyim Sanayi Bisiklet Kulübü, MODABİS (Modavizyon Bisiklet Kulübü), Edirne Bisikletli Kadınlar'dan oluşan yaklaşık 60 kişilik bir bisiklet sevdalıları, TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) Edirne Başkanlığı binası önünden teslim aldıkları Aziz Türk Bayrağımızı, Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Edirne İl Başkanı'na Askeri Hastane Şehitliğinde teslim ettiler.

Şehitlere Saygı Turu yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Organizasyonda TEMAD Başkanı Aydın Bildiş "Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin 34. Kuruluş Yıldönümü ve Astsubaylar günü Kutlama Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şehitlere Saygı Bisiklet Turu ile devam etti. Etkinlik farklı amaçlarla kurulmuş STK’ların iş birliği ile gerçekleştirilecektir. Edirne’de bulunan bisiklet dernekleri EBİDOST koordinesinde, Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir faaliyettir. Bu organizasyon; STK’ların iş birliği ve dayanışmaları ile daha güzel projeler üretilebileceğini göstermektedir. Umuyoruz ki bu bir başlangıç ta olur." şeklinde konuştuktan sonra EBİDOST Başkanı Cihan Barış Yalçındağ'a bayrağı teslim etti.

Buradan hareket eden bisiklet toplulukları şanlı bayrağımızı açarak Askeri Hastane Şehitliğine doğru polis eskortu ile hareket etti. EBİDOST Başkanı Cihan Barış Yalçındağ "Bu onurlu görevi tüm arkadaşlarımız adına yüklendik. Edirne'de bisiklet ile ilgili çok önemli girişimler yapılıyor ve bir şeyler değişmeye başlıyor. Bunu da bu günkü etkinlikte görebilirsiniz. Edirne'deki önemli ve etkili bir STK olan biz bisikletliler bir arada olduğumuzu ve olacağımızı göstermiş olduk. Bizlerle pedal çeviren tüm arkadaşlarımıza TEMAD Başkanı Aydın Bildiş'e ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği başkanı sayın Faruk Çitfçi'ye ve güvenliğimizi her daim sağlayan Emniyet mensubu arkadaşlara teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Ardından Türk Bayrağı Faruk Çiftçi'ye teslim edildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal marşı eşliğinde şanlı bayraklarımız göndere çekildi ve Faruk Çiftçi tarafından askeri hastane şehitliği ile ilgili olarak detaylı bilgiler verildi. Şehitlerimizin ruhuna Fatiha okunduktan sonra anı fotoğrafları çekilerek etkinlik tamamlandı.
AA