'Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

'Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Türk Milletine gazilerin fedakârlıklarıyla nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş bırakmış olduklarını söyledi.

Vatan topraklarını korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerin ülkenin onur kaynaklarından olduklarını belirten Başkan İba, “Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Gazilerimizin ve Şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Başkan İba; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik Unvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Gününü bir kez daha kutluyoruz. Bu anlamlı gün, TBMM'nin milletimiz adına Gazilerimize olan vefa borcunun ödenmesinin yıldönümüdür.” Dedi.

Türk toplumunun en değerli varlığının, bağımsızlığı, bayrağı ve yaşadığı vatan toprakları olduğunu ifade eden İba, “Vatan sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık sevdası tüm dünyaya örnek olan bu milletin evlatları canından kıymetli bildiği vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, sağ kalan kahramanlarımız ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erişmişlerdir. Ülkemizin bugün gelmiş olduğu medeniyet seviyesinde en büyük pay, canları pahasına mücadele veren ve bu toprakları bizlere emanet eden şehit ve gazilerimizindir.“ ifadelerini kullandı.

Başkan İba, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Milletçe bunun bilincinde olan bizler, ülkemizin sessiz kahramanları olan, aziz vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmaya göze alan şehit ve gazilerimizin tümünü, daima sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz.”

Burcu Temel