Sıcak hava pazarı vurdu

Edirne'de 1. Murat Mahallesinde oluşturulan geçici alanda her Çarşamba ve Cumartesi günleri kuran sebze-meyve pazarı bu hafta sıcak hava dolayısıyla boş kaldı.

Sıcak hava pazarı vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla birçok esnaf tezgah açmadı. Vatandaşlar da evlerine yakın marketlerden alışveriş yapmayı tercih etti.

Edirne ve çevresinde bir süredir sıcak hava etkili oluyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı yaşamı olumsuz etkiliyor. Sıcak havanın olumsuz etkilediği noktalardan birisi de yerli sebze meyve satışının yapıldığı pazar oldu.

Bazı pazar esnafı hiç gelmezken, bazıları ise sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahını açarak müşterilerini beklemeye başladı ancak umduğunu bulamadı.

Geçtiğimiz haftalara göre bu hafta pazarda fiyatların da düştüğü gözlemlendi. Özellikle yerli ürünlerden domatesin fiyatı yarı yarıya düştü. Pazardaki ürünlerden patlıcan 40, bezelye 50 ve fasulye 60 liradan satılıyor. Birçok vatandaşın havaların ısınmasıyla birlikte yazlıklara gittiğini belirten pazar esnafı Oktay Selçuk, Karaağaç Mahallesi'nde yerli ürünlerin çıkması ile fiyatların da düştüğünü söyledi.

Fiyatların düşmesine rağmen istedikleri satışı yapamadıklarını belirten Selçuk, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine bağlı pazarın da boş kaldığını ifade etti.

İpek Esma Çeşme