Sıcak hava sokak hayvanlarını olumsuz etkiliyor

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, insanları olduğu kadar sokakta yaşayan canlıları da olumsuz etkiliyor.

Sıcak hava sokak hayvanlarını olumsuz etkiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Edirne’de de etkisini gösteriyor.  Sıcak havaların etkili olduğu kentte vatandaşların yanı sıra sokakta yaşayan canlılar da zor anlar yaşıyor.  Kentte özellikle kavurucu sıcakların etkili olduğu öğlen saatlerinde vatandaşlar dışarı çıkmaktan kaçınırken, sokak hayvanları ise buldukları gölgelik alanlarda ve iş yerlerinin girişlerinde serinlemeye çalışıyor.

Sokaklarda zor şartlar altında yaşayan hayvanların yardıma muhtaç olduğunu hatırlatan Bir El Bir Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, vatandaşlara ve esnafa çağrıda bulundu. Kavurucu sıcakların etkili olduğu bu günlerde herkesin basit yöntemlerle sokak hayvanlarının yaşama tutunmasına katkı sağlayabileceğini aktaran Islattı Aydın, evlerde bulunan kaplara su ya da mama koyup kapı önüne bırakılmasının çok zor olmadığını belirtti.

"Yetkililerin de bu konuda çalışma yapması gerek"

Sokak hayvanları konusunda kentteki yöneticilerin de çalışma yapması gerektiğine değinen Islattı Aydın, Valilik, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu. Kent genelinde belli bölgelere sabitlenen ve temizlenebilen mama ve su kapları koyulmasını istediklerini belirten Islattı Aydın, sokaktaki canların yaşam mücadelesine destek çağrısı yaptı.

İpek Esma Çeşme