Sıcak hava Ulus Pazarı'nı etkilemedi

Edirne'de her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, kavurucu sıcağa rağmen en kalabalık günlerinden birini yaşadı

Sıcak hava Ulus Pazarı'nı etkilemedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Edirne'de her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, kavurucu sıcağa rağmen en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Edirne'de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, hem yerli vatandaşların hem de yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi birçok vatandaşa zor anlar yaşatıyor. Uzmanlar 11.00-16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmaması yönünde uyarılar yapıyor. Ancak alışveriş sevdalısı vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren sıcak havaya aldırış etmeden pazarın yolunu tuttu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhlarını açarak ürünlerini yerleştiren pazar esnafı, bu hafta kalabalıktan nasibini aldı.

Sıcak havaya rağmen sabah saatlerinden itibaren pazarın yolunu tutan yerli halk ve yabancı turistler, giyimden ev eşyasına, ayakkabıdan çantaya kadar birçok ihtiyacını alarak esnafın yüzünü güldürdü.

Kentte yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Ulus Pazarı, bu hafta da  doldu taştı.

Yerli müşterilerin yanı sıra çevre illerden ve Bulgaristan'dan gelen turistler sıcak havaya rağmen yoğunluk oluşturdu. Özellikle komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerin yanı sıra çevre illerden de birçok yerli turistin uğrak noktası haline geldi.