'Sıcak havada sıvı tüketimini arttırın' uyarısı

Edirne'de termometrelerin 43 dereceyi göstermesi ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması sağlığı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar sıcak havaya karşı uyarıda bulunurken, dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise beslenme ve bol su tüketimi oluyor.

'Sıcak havada sıvı tüketimini arttırın' uyarısı

 

 

Beslenme ve sıvı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Işıl Özverim, hava sıcaklıklarının arttığı şu günlerde terleme yolu ile oluşan sıvı kaybının önüne geçmek için bol su tüketmek gerektiğine değindi.

Güneşin etkisiyle artan sıcaklığın, vücutta sıvı kaybına yol açabileceğini anlatan Özverim, bu durumun sağlık sorunlarına neden olabileceğini aktardı. Özverim, insanların yeterli miktarda su içmeleri gerektiğini vurguladı ve özellikle yaz aylarında su tüketimine daha da dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Özverim, bu durumun baş ağrısı, halsizlik, dikkat eksikliği gibi sorunlara yol açabileceğini dile getirdi.

Su tüketiminin yanı sıra bitki çayları veya limonlu su gibi alternatif içeceklerin de tercih edilebileceğine dikkat çeken Özverim, “Bununla birlikte, alkol ve kafein gibi içeceklerin vücuttaki su atımını artıracaktır. Bu nedenle dikkatli tüketilmesi gerek. Sıvı ihtiyacını karşılamak için düzenli olarak su içilmesi gerek ve susadığını hissetmek için beklenmemesi gerek. Ayrıca, açık renkli ve hafif kıyafetlerin tercih edilmesi, serin ve gölgeli ortamlarda bulunulması, fiziksel aktivitelerin güneşin en yoğun olmadığı saatlere denk getirilmesi gibi önlemlerin de alınması önemli” ifadelerine yer verdi.

Diyetisyen Işıl Özverim, sıcak havalarda sıvı tüketimi konusunda dikkatli olmanın sağlığımızı korumak adına büyük önem taşıdığını ve bu uyarıları dikkate almanın hayati önem taşıdığını ifade etti.

Doğukan Vurgun