Sıcak ve güneşli hava esnafa yaradı

Edirne'de Kasım ayına rağmen bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, esnafın işlerinin hareketlendirdi. Havaların güzel olmasının esnafın işlerine olumlu yansıdığını belirten Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, ayrıca havalar iyi gitmesinin yakıt giderlerinden de tasarruf sağladığını aktardı.

Sıcak ve güneşli hava esnafa yaradı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kasım ayının ortalarına gelinmesine rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Küresel iklim değişikliği, tarlaları ve ekili alanları olumsuz etkilerken, öte yandan ise güneşli seyreden havaların esnafın işlerine olumlu yansımaları oldu.

" Yakıt tasarrufu sağlanmış oldu"

Vatandaşların güzel havayı görünce çarşı ve pazara çıktığını aktaran Cingöz, "Bu durumda da alışveriş yaptığı için esnafın işlerine olumlu yansıyor. Artık kredi kartı kullanımı da yaygınlaştığı için vatandaş gözüne hitap eden bir ürün olduğu zaman karttan çekip onu alıyor. Geçtiğimiz günlerde etkili olan yağış çiftçilere umut oldu. Ekimde yaşanan sıkıntı da ortadan kalktı.  Havalar iyi gidince esnaf yakıt giderlerinden de tasarruf sağlamış oldu. Yoksa Kasım ayındayız şimdiye kadar çoktan kombi ve sobaların yanması gerekiyordu. Vatandaşların dışarıya çıkması açısından da havaların güzel olması iyi oldu. Hava soğuk ve yağışlı olunca kimse evden çıkmıyor. Öyle de esnaf boş oturuyor. Havaların iyi gitmesi esnafa olumlu anlamda yansıdı" ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel