Sınır Kapılarındaki Hareketlilik Arttı

Edirne'de bulunan 4 sınır kapısındaki giriş-çıkışlar geçen yıla göre yüzde 10 arttı. Bu yıl sınır kapılarından 3 milyon 662 bin 855 araç, 10 milyon 10 bin 253 yolcu giriş-çıkış yaptı.

Sınır Kapılarındaki Hareketlilik Arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi Yunus Sezer, güvenlik toplantısı sonrası basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sezer, kentte bulunan Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule sınır kapılarındaki geçiş rakamlarını açıkladı.

Edirne’deki sınır kapılarından gurbetçi sezonu olarak anılan 22 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında günlük ortalama 14 bin 927 binek aracın giriş-çıkış yaptığını belirten Sezer, gurbetçi sezonuyla birlikte tedbirleri arttırdıklarını söyledi.

Sezer, gurbetçi sezonunda sınır kapılarından toplamda 60 bin 986 yolcunun giriş-çıkış yaptığını aktardı.

Yolcu ve araç giriş-çıkışlarında son derece hareketli bir sezonu geride bıraktıklarını vurgulayan Sezer, “Geçen yıla göre kıyasladığımızda yüzde 10’a yakın artış söz konusu. Gurbetçi sezonu dediğimiz 22 Haziran’da başlayan ve Eylül’ün başı itibariyle sonlanan süreçte sona geldik. Geliş ve gidişler azalmış durumda. Önemli tedbirler aldık. Gurbetçilerimizin sıla hasretini gidermek adına haziran ayında güvenlik tedbirlerinden, gişelerdeki sayıya kadar birçok noktada önlem aldık. Bu önlemlere yaz boyunca devam edildi. Gişelerde peron sayılarında artış yaptık. Emniyet görevlilerimizi arttırdık. Bu yıl gurbetçi sezonunda binek araç giriş ve çıkışlarında 1 milyon 59 bin 834 geçiş yaşandı. 4 milyon 333 bin gurbetçimizin giriş ve çıkışı söz konusu. Bu sene rekorlara imza attık. Bir günde 57 bin yolcu girişiyle rekor kırdı. Tüm ümidimiz kapılarda ve güvenlik açısından alınan tedbirlerin gurbetçilerin çalıştıkları ülkelere sağ salim dönmeleri yönünde.” Dedi.

Sezer, bu yıl kentteki sınır kapılarından 3 milyon 662 bin 855 aracın giriş çıkış yaptığına değindi.

Yolcu giriş-çıkışının ise 10 milyon 10 bin 253 olarak gerçekleştiğini duyuran Sezer, geçen yıla göre oranın yüzde 10 arttığını belirtti.