'Sınır kapılarının açık kalması vaka sayılarına bağlı'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, koronavirüs salgınının seyri ve sınır kapılarının açık kalması hakkında açıklamalarda bulundu. Edirne'de vaka sayılarındaki artış konusunda ise diğer illere göre daha alt seviyede olduğunu dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, sınır kapılarının açık kalıp kalmasının koronavirüs vaka oranlarına bağlı olduğunu söyledi.

'Sınır kapılarının açık kalması vaka sayılarına bağlı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sınır kapılarının açık kalıp kalmamasının önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını ifade eden Başkan İba, kapılarda Bulgar vatandaşlara test yapılmadığını ve bu süreç içerisinde Edirne’de koronavirüs oranlarının nasıl olacağının beklendiğini söyledi.

Sınır kapılarının açık kalmasının uzatılıp uzatılmayacağı konusunda gelen bir bilgi olmadığının altını çizen İba, Edirne’de vaka sayılarındaki artış konusunda ise diğer illere göre daha alt seviyede olduğunu, Valiliğin bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını ifade etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Edirne’de farklı bir uygulama yapıldığını söyleyen İba, “Vaka sayılarıyla ilgili bir fikrim yok ama kontrol altında olduğunu biliyorum.  Edirne’de farklı bir uygulama yapılıyor. Evde diğer fertlere bulaşacak pozisyon varsa yurtlarda hastalara bakılıyor.” dedi.

AK Parti İl Başkanı İba, Edirnelilere maske mesafe kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu. İba, Edirnelilerin maske kurallarına karşı çok daha fazla tedbirli olduğunu belirterek, “Biz sosyal medya hesaplarımızdan video yayınladık. Maske, mesafe kurallarına devam edelim. Çünkü çok kritik süreçteyiz. Bu süreci atlatırsak sayılar tekrar düşmeye geçecek” şeklinde konuştu.

Burcu Temel