Sınıra yakın köyler beyaza büründü
Edirne merkezde yağmur etkili olurken, Bulgaristan'a sınır köyler kar yağışıyla beyaza büründü.
Geçtiğimiz hafta yazdan kalma günlerin yaşandığı Edirne, yeni haftaya soğuk ve yağışla başladı. Kentte dondurucu soğuk etkili olurken, balkanlara yakın sınır köyler ise beyaza büründü. Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’nin sınır köylerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırırken, kent merkezinde de karla karışık yağmur aralıklarla etkili oluyor.
Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli köyü ve bölgedeki diğer köyler, kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplandı. Hamzabeyli Köyü sakinlerinden Ahmet Toroz, kar sevincini cep telefonuyla selfie yaparak paylaştı. Kar yağışının bereket olduğunu belirten Toroz, akşam saatlerinde başlayan karın etkisini arttırdığını ve her yerin beyaza büründüğünü söyledi.
Öte yandan Edirne Valiliği, hava sıcaklığının 2 derece olarak ölçüldüğü kentte buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.
İpek Esma Çeşme