Söğütlük Millet Bahçesi'nin bisiklet satıcılarına olumlu yansımaları olacak

Edirne'de bir yanı Tunca Nehri'ne, bir yanı ise yemyeşil ormanlara bakan Söğütlük Millet Bahçesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi. Oturma mekanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, nehir kenarı seyir alanlarıyla kentin önemli dinlenme alanlarından birisi olacak Söğütlük Millet Bahçesi, bisiklet satıcılarının da yüzünü güldürecek.

Söğütlük Millet Bahçesi'nin bisiklet satıcılarına olumlu yansımaları olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oturma alanlarından, sosyal donatılara, bisiklet yollarından, spor sahalarına, kütüphaneden, otopark ve piknik alanlarına kadar yaklaşık 500 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek Millet Bahçesi, Edirne'yi cazibe merkezi haline getirecek.

Edirne'de son zamanlarda turizme katkı anlamında güzel projeler yapıldığını söyleyen Çilingirler Caddesi esnaflarından Emre Nurlu, Meriç Nehri kenarındaki proje çerçevesinde oluşturulacak bisiklet yollarının olumlu yansımalarının olacağını aktardı.

Yaz mevsiminin gelmesi ve okulların tatile girmesinin ardından bisiklet satışları artmaya başladı. Bisiklet satıcısı Emre Nurlu, havaların ısınması ile birlikte satışlarda hareketlilik yaşanmaya başladığını söyledi.

Okulların kapanmasının ardından vatandaşların çocuklarına hediye olarak bisiklet aldığını belirten Nurlu, inşallah Millet Bahçesi'nin hayat geçmesinin ardından satışların da artmasını beklediklerini ifade etti.

Her bütçeye uygun bisiklet satışı yaptıklarını belirten Nurlu, "En çok dağ bisikleti dediğimiz kalın tekerlekli bisikletten alıyorlar. Genelde çocuklara yönelik satıyoruz, arada sırada tamir de yapıyoruz. Lastik patlakları, jant ayarları, vites ayarları gibi işlemleri de yapıyoruz" dedi.

Dilek Şahin