Sokak Kedilerini Sahiplendiriyor

Edirne'de yaşayan emekli Azime Dalar, sokakta bulduğu yaralı kedileri tedavi ettirip sahiplendiriyor.

Sokak Kedilerini Sahiplendiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Azime Dalar, hayvan sevgisiyle örnek oluyor. Küçük yaşlardan itibaren hayvanlara karşı hep ilgili olduğu aktaran Dalar, emekli maaşını kedilerin tedavisinde ve beslenmesinde harcadığını söyledi.

Edirne’de Merkeze bağlı Yancıkçı Şahin mahallesinde yaşayan Azime Dalar, çevresine örnek oluyor. Kedi sevgisinin küçük yaşlarda başlayan hayvan sever, kedi sevgisinden ödün vermiyor.

Dalar, kedileri tedavi ettirmenin tekrardan sahiplendirmenin onlar yuva kazandırmanın kendisini mutlu ettiğinin altını çizdi.

5 kedisinin olduğunu ve 2’sinin görme engelli bulunduğunu aktaran Dalar, “Yumak, Pamuk, Canavar, Şanslı ve en küçükleri Mırmır. Mırmırın gözü kör. Yeni ameliyat edildi. Şanslının da iki gözü birden alındı. 5 kediden 2’si kör. Sokakta buldum mırmırı da burada aşağıda buldum gözü şişmiş. Veterinere götürdüm, tamam abla bırak dediler. Bıraktım orada. Ne gerekirse biz yaparız dediler. Gözlerini ameliyat ettiler. Şanslıyı markete giderken buldum. Çok küçüktü belki 10-15 günlük. Gözleri şişmiş mikroplanmış. Küçük torunum vardı alalım babaanne dedi. Aldık götürdük veterinere iki gözü de körmüş. Veteriner iki gözünü birden aldı.” dedi.

Sokak kedilerine daha fazla özen gösterdiğini, hayvan sevgisinin küçük yaşlarda başladığını vurgulayan Dalar, ‘’Bu hayvan sevgisi bizim çocukluğumuzdan geliyor. Daha çocukken birçok kedimiz vardı köpeğimiz vardı. Büyüdüm, evlendim çocuklarım oldu. Şimdi onlar da hayvan sever. Çocukken onlarda sokaktan topladıkları kedileri köpekleri, eve getirirdiler. O zaman burası bahçeli evdi.” Diye konuştu.

Emekli maaşını kedilerin bakımına harcadığını aktaran Dalar, “Ben emekli maaşı alıyorum, aldığım bütün para veterinere gidiyor. Şimdiye kadar kedilere aldığım kumdan belki de apartman yapardık.” Diye konuştu.

Sokak hayvanlarına kötü davranılmaması gerektiğini dile getiren Dalar, “Onlar zaten sokakta çok zor şartlar altında yaşıyorlar. Hayvanlara işkence yapmasınlar. Ben bazen telefondan izliyorum inanın ağlıyorum bile. Ben dışarıda bir yavru kedi sesi duyayım hemen çıkar bakarım. Eğer hastaysa veterinere götürürüm bakılacak gibiyse bahçede bakarım.” diye konuştu.