Sokak Sağlıklaştırma Projesi Başlıyor

Edirne'nin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde Sokak Sağlıklaştırma Projesi çerçevesinde çalışmalar başlayacak. Hazırlıklar kapsamında el emeği ürünlerin satışının yaptığı stantlar caddeden kaldırıldı.

Sokak Sağlıklaştırma Projesi Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıkları tarafından desteklenen Saraçlar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi başlıyor. Edirne'nin kültürel dokusuna büyük bir katkı sağlayarak şehre taze bir görünüm kazandıracak proje çalışmaları için hazırlıklar başladı.

Kentin en işlek caddesi, sokak sağlıklaştırma projesi ile yeni bir görünüme kavuşacak. Saraçlar Caddesi’nin yenilenmesiyle beraber karmaşık görüntüler de sona erecek.

Proje ile, cadde estetik ve fonksiyonel açıdan yenilenecek. Hem yerel halk, hem de ziyaretçiler için cazip bir mekan haline getirecek. Projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Saraçlar Caddesi'nin yenilenmesiyle birlikte, cadde üzerinde sosyal alanlar da artırılacak. Modern altyapı ile birlikte yürüyüş yolları, oturma alanları ve estetik düzenlemeler, hem şehir içi trafiği hem de yaya geçişlerini daha konforlu hale getirecek. Bu yeniliklerin, Edirne'nin sosyal yaşamına da olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Saraçlar Caddesi hem tarihî, hem de modern bir cazibe merkezi haline getirecek.