Son yılların en büyük tehdidi

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının sebebi iklim değişikliği olabilir. Meteoroloji Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Bilhan Dalkılıç, yaşanan aşırı sıcakların iklim değişikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Son yılların en büyük tehdidi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden Edirne’de kuraklık hüküm sürüyor. Kent hem kuraklık hem aşırı sıcaklarla mücadele ediyor. Meteoroloji Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Bilhan Dalkılıç, olağanüstü yaşanan iklim şartlarının sebebinin küresel ısınma olduğuna işaret etti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ HİSSEDİLİR HALE GELECEK

Küresel ısınmanın yaratacağı etkileri tek tek sıralayan Dalkılıç; “Küresel ısınmanın ortaya çıkışı aşırı iklim olayların hem sıklıklarında hem de büyüklüklerinde olan değişikliklerle karşımıza çıkacak. Bu olaylar arasında bunaltan sıcaklar, artan yağış olayları, deniz seviyesini etkileyen fırtına kabarmaları karşımıza daha sık çıkacak. Gelecek, geçmiş gibi olmayacak.” Diye konuştu.

ORMAN YANGINLARI DA ARTACAK

Gezegendeki doğal yaşamında küresel ısınmadan etkileneceğini ifade eden Dalkılıç; “Başımızdaki tek bela iklim değişikliği değil. Kötü arazi kullanımıyla, toprak erozyonuyla, yanlış yapılan tarım uygulamaları ile başımız belada.İklim değişimiyle birlikte giderek orman yangınlarının sıklığında ve büyüklüğünde de giderek artış göreceğiz.” Diye konuştu.