Sonbaharın gelmesiyle soğuk algınlığı vakalarında artış yaşanıyor

Sonbahar mevsimiyle birlikte artan hava sıcaklığı farkları, soğuk algınlığı vakaları artıyor.

Sonbaharın gelmesiyle soğuk algınlığı vakalarında artış yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sonbaharın gelmesiyle birlikte pek çok kişi, değişen hava koşullarına bağlı olarak soğuk algınlığına yakalanma riski taşıyor. Özellikle gece ve gündüz sıcaklık farklarının yüksek olduğu bu dönemde, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve dikkatli olmayanlar için soğuk algınlığı büyük bir tehdit oluşturuyor.

Hava Sıcaklıklarındaki Değişimler Soğuk Algınlığı Riskini Artırıyor

Sonbaharın kendine özgü güzellikleriyle gelmesi, hava sıcaklıklarındaki ani değişikliklerle de birlikte geliyor. Gün içinde sıcak, gece ise serin hava koşulları soğuk algınlığına yakalanma riskini yükseltiyor. Uzmanlar, bu dönemde sık sık giyinmeyi ve vücut sıcaklığını korumayı öneriyor.

Eczacı Şükrü Ciravoğlu, Edirne’de soğuk algınlığı vakalarında artış yaşandığını söyledi.

Mevsim geçişlerinde insanların hava sıcaklığı değişimlerine hızlı uyum sağlayamadığını belirten Ciravoğlu, “Sonbaharda soğuk algınlığı türü rahatsızlıklarla sık sık karşılaşılabiliyor ve bu mevsimlerde bu tür başvurular eczanelere artıyor. Öncelikle insanların yani kendilerine önlem alması gerekiyor. Fiziksel korunmanın yanında beslenme ve uykusuna dikkat etmesi gerekiyor. Bağışıklığın üst düzeyde olması gerekiyor. Bağışıklık düştüğü zaman üzerine hastalık biniyor genellikle.” Dedi.

Ciravoğlu, vatandaşlara vitamin takviyesi yapmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Vitaminlerin doğal yollarla da elde edilebileceğini anlatan Ciravoğlu, yeterli besin düzeyinin önemine değindi.

C vitaminin vücutta yüksek olması gerektiğini aktaran Ciravoğlu, hastalıklardan kaçınmanın en etkili biçiminin beslenme olduğunu vurguladı.

Doğukan Vurgun