Soygunculara geçit yok

Edirne'nin de dahil olduğu 58 ilde gerçekleştirilen 'Kuyu-28' operasyonları 160 kişi gözaltına alındı.

Soygunculara geçit yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kuyu-28" operasyonları 160 kişi gözaltına alındığını duyurdu.

Operasyonlar 58 ilde tefecilere, dolandırıcılara ve mali suç örgütlerine yönelik düzenlendi.

Şüphelilerin "tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, resmî belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet" suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, 160 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik ederek, organize suç örgütleri ve çetelere göz açtırılmayacağını kaydetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde Edirne dahil 58 ilde gerçekleştirilen "Kuyu-28" operasyonları kapsamında tefecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık suçlarına karışan mali suç örgütlerine yönelik bir dizi operasyon düzenlendi. Operasyonlarda toplamda 160 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, organize suç örgütleri ve tefecilere karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini ve bu tür suçlara karşı göz yumulmayacağını vurguladı. Operasyonların başlıca hedefi, ekonomik suçlar ve kamu kurumlarını zarara uğratan nitelikli dolandırıcılık faaliyetlerini engellemek oldu.