Sporcular, Meriç Nehri'ndeki 2 kilometrelik doğal parkurda yarışacak

Edirne'nin önemli su kaynaklarından birisi olan Meriç Nehri, bundan böyle Kürek Sporu ile anılacak. Edirne, Türkiye Kürek Federasyonu tarafından 12-14 Temmuz 2024 tarihlerinde Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek 'Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları'na ev sahipliği yapacak.

Sporcular, Meriç Nehri'ndeki 2 kilometrelik doğal parkurda yarışacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü'nün destekleriyle Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Gençler Türkiye Kupası 12-14 Temmuz tarihlerinde Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek. Meriç Nehrindeki doğal parkurda gerçekleştirilecek Gençler Türkiye Kupası öncesi hazırlıkların devam ettiğini söyleyen TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Antrenörü Doruk Girişmen, 2 kilometrelik parkurlar kurulduğunu belirtti.

Edirne’de kışın taşkınlarla yazın ise kuraklıkla gündeme gelen Meriç Nehri, artık kürek sporunun başkenti olacak.  12-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek U15, U17 ve U19 kategorilerindeki sporcuların yarışacağı Gençler Türkiye Kupası için geri sayım başladı. Meriç Nehri'nde yapılacak yarışlar için hazırlıklar aralıksız olarak devam ediyor.

Müezzinoğlu Köprüsü'nden başlayan parkurlar, Meriç Nehrinin önünde son bulacak. 12 Temmuz Cuma günü saat 09.00'da eleme müsabakalarıyla başlayacak olan Gençler Türkiye Kupası 14 Temmuz Pazar günü final müsabakalarıyla sona erecek.

 U17 ve U19 kategorisindeki müsabakalar 2 bin metrede, U15 kategorisindeki müsabakalar ise bin metrede gerçekleşecek. Start verildikten sonra bitiş çizgisine en hızlı gelen takım kazanacak.

Yarışlarla ilgili açıklamada bulunan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Antrenörü Doruk Girişmen, Olimpik olan her tekne sınıfının parkurda yer alacağını aktardı. Tekliden sekizliye kadar bütün tekne sınıfları olduğunu belirten Girişmen, 6 ekipten en hızlı gelenin galip geleceğini söyledi.

Final müsabakası için 6 ekip bulmak gerektiğini söyleyen Girişmen, her ekibin kulüp bazında bir kere yarışma hakkı olduğunu ifade etti.

Türkiye Kürek Federasyonunun programına göre Gençler Türkiye Kupası ve Masterler Yarışlarının ardından, 14-20 Ağustos tarihlerinde Edirne Gençler Türkiye Şampiyonası ve Türkiye Masterler Şampiyonası Kürek Yarışları, 02-11 Eylül'de U23 Avrupa Şampiyonası, 12-16 Eylül'de ise Balkan Şampiyonası da Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Doğukan Vurgun