Heyecana ortak oldular

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Gençler Türkiye Şampiyonası için kente gelen kürek sporcuları Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda ter dökerken, ortak olan antrenörler ve sporcu aileleri de bu heyecana ortak oldu.

Heyecana ortak oldular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kürek sporunun başkenti olma yolunda ilerleyen Edirne sporcuların ilgi odağı olurken, antrenörler ve sporcu aileleri de tarihin gölgesindeki bu doğal parkura hayran kalıyor. Türkiye'nin olimpik standartlardaki ilk doğal parkuru, kürek sporcularını ağırlıyor.

16 Ağustos tarihinde eleme yarışları ile başlayan Gençler Türkiye Şampiyonası renkli görüntülere sahne oldu. Sabahın erken saatlerinde ısınma turları yaparak teknelerini suya indiren kürek sporcuları, heyecan dolu anlar yaşadı. Sporcuların aileleri, yakınları ve antrenörler de yarışları izlerken tezahürat yaparak onlara destek oldu.

"Yarışmalar olduğu sürece bu tarihi anları kaçırmayız"

Çocukları dahil ailece kürek sporcusu olduklarını söyleyen Master Kürekçi Yasemin Cansel, "Edirne'yi çok sevdik. Daha önce deniz küreği ile TED Edirne Kürek Kulübü tarafından düzenlenen festivale katılmıştık. Nehirde kürek çektik. Çok keyifliydi. Atmosfer çok güzel. Buraya ikinci kez gelişimiz . Daha geniş bir alan ve parkur olduğunu gördük. Çok daha fazla beğendik. Şimdi çocuklarımız kürek çekiyor. Onların heyecanına ortak olmaya geldik. Gelir gelmez fark ettik. Burada bir kulüp olabilir ve harika kürek çekilir diye gözümüzde canlandı. Bundan sonraki yarışlarda da tekrardan gelmeyi düşünüyoruz. Yarışmalar olduğu sürece bu tarihi anları kaçırmayız" ifadelerine yer verdi.

"TED Koleji Kürek Kulübü'nün bu işte çok büyük katkısı var"

Amerika'da kürek sporu yapan ve halen kürek sporuna severek devam eden Master Kürekçi Arıl Cansel, "Eşim ve çocuklarım da kürekçi ailece kürek çekiyoruz. 16 ve 14 yaşında çocuklarımızı yarışlara getirdik. Tek ve 2 çiftte yarıştılar. Güzel de derece yaptılar. Gururlu ve mutluyuz" dedi.

"Meriç Nehri eski halinden çok farklı"

Meriç Nehri'nin eski halinden çok farklı olduğunu ve çok güzel bir parkur oluşturulduğunu söyleyen Cansel,  "Burada harika bir parkur oluşturulmuş. TED Koleji Kürek Kulübü'nün de bu işte çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Onların başlattığı çalışma ile böyle bir fikir doğru. Burası şimdi muhteşem bir tesis haline geliyor. Burada Avrupa ve Balkan Şampiyonaları da yapılacak. Bu hem Edirne için hem sporcular için büyük bir şans. Bu etkinlikler kent ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Burası kulüplerle dolacak ve kürek sporu Edirne'de birden bire bir patlama yaşayabilir. Uluslararası birçok kürekçinin gelebileceği bir potansiyel var" dedi.

"Edirne'nin kürek sporları ile her yerde anılması çok iyi"

8'li grupta yarışan oğluna destek olmak için İstanbul'dan Edirne'ye gelen Ercan Kazar, "Yarışlar çok keyifli geçiyor. Oğlumuza destek vermek için eşim ve kızımla birlikte sabah erkenden alana geldik. Burada olmak çok güzel. Edirne yıllarca Osmanlı imparatorluğuna başkentlik yapmış inci bir şehir. Bu şekilde kürek sporları ile her yerde anılması çok iyi. Meriç Nehri'ni çok eskiden beri bilirim. Parkur çok güzel olmuş. Bir yetkili ile konuştuğumda Avrupa Şampiyonasının da bu parkurda yapılacağını öğrendim. Kürek sporu Türkiye'de ileri seviyelerde. Biz de her türlü destekçileriyiz" ifadelerine yer verdi.

Daha önce Gölcük ve Sapanca'da yarışlara gittiklerini belirten Kazar, "Kürek sporunun Bir ayağının da Edirne olmasından memnunuz. Bundan sonraki yıllarda çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geleceğin kürekçileri Edirne'den yetişecek" dedi.

"Doğal ve uzun bir parkur"

Abisine destek için gelen 12 yaşındaki Batuhan Eren Gözeten, "Heyecanlı ve mutluyuz. Burada doğal ve uzun bir parkur var. Aynı zamanda tarihi yansıtması da çok güzel. Abim 4 çiftte yarışıyor. O kürek çekerken ve rakipleri ile yarışırken biz de buradan ona destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

" Meriç Nehri'nde kürek çekmek çok keyifli"

U-15 2X kategorisinde Fenerbahçe Spor Kulübü adına yarışan Emir Yasin Arda, "Yarışlar çok heyecanlıydı. Sakatlığımdan dolayı bir önceki Türkiye Kupası yarışlarına katılamamıştım. Bu yarışlarda katılma fırsatım oldu parkuru çok beğendim. İlk kez bu parkurda yarıştım ama güzel bir deneyim oldu.  Hedefim bu yıl olmasa da seneye Avrupa şampiyonası ile birlikte Balkan şampiyonasına katılmak. Meriç Nehri'ndeki parkurda bu standartlara uygun planlanmış çok keyif verici" dedi.

"Yıllardır özlemini duyduğumuz bir parkurdu"

Fenerbahçe Spor Kulübü Antrenörlerinden Belgin Kabasakal, "Parkurumuz çok güzel oldu. Bu yıl ikinci yarışımızı yaptık. Yıllardır özlemini duyduğumuz bir parkurdu. Takım olarak da minik ve yıldız erkeklerde Türkiye şampiyonluğunu garantiledik.  Bütün sporcularımı tebrik ediyorum. Çok yoğun bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Okulların açık olduğu dönemde istediğimiz kadar antrenman yapamasak da okulların kapalı olduğu dönemlerde daha fazla çalışıyoruz. Yaklaşık 3 hafta sonra Avrupa, hemen sonrasında ise Balkan Şampiyonası bu doğal parkurda yapılacak" şeklinde konuştu.

" Parkur çok doğal ve suyun hissiyatı harika"

Fenerbahçe Spor Kulübü Sporcusu Haydar Yıldırım, "Yaklaşık 11 aydır bu yarış için hazırlanıyorduk. Emeklerimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Yarış çok güzeldi, ekip arkadaşlarımı da kutluyorum. Parkur çok doğal, suyun hissiyatı harika. İkinci kez bu doğal parkurda yarışıyorum. Hedefim Balkan seçmelerine girmek. Orada derece yapıp milli takıma seçilmeyi hedefliyorum" dedi.

"Yarışlarda birinci olduk"

Fenerbahçe Spor Kulübü Sporcusu Muhammet Eren Aykut, "Daha önce birçok şehirde yarışa katıldım ama Edirne'deki doğal parkur çok güzeldi. Heyecanlı ve bir o kadar da rekabetli geçti. Yarışlarda birinci olduk. Diğer arkadaşlarımı da tebrik ederim." dedi.

Dilek Şahin