'Talimat bekliyoruz'

Gümrüklerde 72 saat uygulamasının devam ettiğini belirten yetkililer, ' Gümrük Kanununda değişiklik yapan karar yayınlandı ama bize talimat gelmedi' dediler.

'Talimat bekliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurt dışında 72 saat kalmadıktan sonra yolcu beraberinde sigara ve alkol getirilmesine izin vermeyen 4458 sayılı Gümrük Kanununda yapılan değişiklik uygulanamıyor. Kanunun Resmi Gazetede yayınlanmasının yeterli olmadığını belirten yetkililer, talimat beklediklerini söylediler.

“YETERLİ DEĞİL”

Kanunun Resmi Gazetede yayınladığını ve yolcu beraberi getirilecek alkol ve sigaranın yurt dışında 72 saat kalma yerine bir ay içinde 10 defa ile sınırlandırıldığını belirten yetkililer, “Daha önce 72 saat yurt dışında kalmadan alkol ve sigara getirilmiyordu. Şimdi değişti ve ayda 10 defa ile sınırlandırıldı. Kanunun uygulanması için gümrüklere talimat gelmesi ve bu talimatların Free Shop’lara iletilmesi gerekiyor. Şu anda gelen bir talimat olmadığı için eskisi gibi 72 saat kuralı geçerli. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli duyuru yapılana kadar 72 saat yurt dışında kalmadan yolcu beraberi hiçbir şey getirmemeleri gerekmektedir” dediler.

Turgay Balcı