Tarihi çarşının yangın söndürme sistemi yenilendi

Tarihi Alipaşa Çarşısı'nın yangın söndürme sistemleri yenilendi. Sistemdeki en büyük yeniliklerden bir tanesi çarşının altına yerleştirilen 30 tonluk su tankı oldu. Bu tank sayesinde yangınlara hızlı şekilde müdahale edilebilecek.

Tarihi çarşının yangın söndürme sistemi yenilendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Edirne Alipaşa Çarşısı yangın söndürme sistemi yenileme işi tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan Edirne Alipaşa Çarşısında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin Bölge Müdürü Ahmet Saraç tarafından bilgi verildi. Bölge Müdürü Saraç, çalışmalar kapsamında çarşının tüm yangın söndürme sisteminin elden geçirildiğini bildirdi.

Eskiyen ve atıl durumda bulunan yangın dolaplarının yenilendiğini belirten Saraç “Alipaşa, Osmanlı’dan bize miras kalan en önemli ticaret yapılarından biri. 1992 yılında burada çok büyük bir yangın yaşanmıştı. Tekrar etmemesi adına azami özeni gösteriyoruz. Çalışmalarımız kapsamında yangın dolaplarına giden yangın borularını da uzun ömürlü ve verimli olmalarını teminen galvaniz kaplı metal borular ile değiştirdik.” diye konuştu.

Ahmet Saraç, Alipaşa Çarşısında yangın söndürme yanında, yangın algılama tesisatının da aktif durumda bulunduğunu, gerekli tedbirleri en ince ayrıntısına kadar alma çabası içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

Tarihi Alipaşa Çarşısı Başkanı Yılmaz Sanış ise çarşının 1992 yılında yangın nedeniyle zarar gördüğünü hatırlattı.

Yıllar içerisinde yangın söndürme sisteminin eskidiğini ve çeşitli arızalar verdiğini belirten Sanış, “Bu sene 1 ay içerisinde çok kısa bir sürede yangın söndürme sistemlerimizi değiştirdik. Yangın söndürme dolaplarından 8 tane mevcut. Aşağıda 30 tonluk yangın söndürme su haznemiz var. Saatte 15 metreküp atan bir pompamız var. Bütün borularımız değiştirildi galvaniz yapıldı. Çarşı şu anda daha güvenli daha emniyetli. Bunlar çok önemliydi çarşı için. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” Dedi.