Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği seçime gitti

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 13. olağanüstü genel kurulu gerçekleştirildi. Bir süredir haberlere konu olan ve tartışmaların odağında derneğin genel kurulunda konuşan şehit yakını Süleyman Çetin geçmiş yönetimin adaletsiz davrandığını iddia etti.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği seçime gitti

Tek liste ile gidilen seçim sonucunda şehit kardeşi ve Eski Başkan Ali Nermin Vardar'ın kızı Leyla Vardar Karaduman seçildi.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 13. olağanüstü genel kurulu gerçekleştirildi. Dernek Başkanlığına tek lise ile seçime giden Şehit kardeşi ve Eski Başkan Ali Nermin Vardar'ın kızı Leyla Vardar Karaduman seçildi. 13. olağanüstü genel kurul yeterli sayının olması ve çoğunluğun sağlanmasının ardından yoklamanın alınması ile başladı. Divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına Ercan Kerman, katip üyeliklere Melek Avşar ve Emin Kolit seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu. Yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Faruk Çiftçi, bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra yeni yönetimin belirlenmesi için açık oylama yapıldı. Genel kurulan katılan 84 kişiden 3 kişi ret oyu verdi. Yeni yönetim oy çokluğu ile kabul edildi.

Dernekte bazı adaletsizliklerin olduğunu belirten Şehit yakını Süleyman Çetin, şehit yakını olduğu halde kendisinin bile 6 yıl sonra derneğe üye yapıldığını aktardı.

Derneğin aracının önceki yönetim tarafından şahsi işler için kullanıldığını belirten Çetin, bunların araştırılması ve ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

"Bizim en büyük gücümüz, koparılamaz bağımızdır"

Bu vatan için bedel ödemenin ne demek olduğunu bilen en iyi insanlar olduklarını söyleyen Derneğin yeni başkanı Leyla Vardar Karaduman, "Kimimiz evladını, kimimiz babasını, kimimiz kardeşini, kimimiz eşini bu uğurda şehit verdi. Kimimiz ise gazilik makamına nail oldu. Derneğimiz yeni tanışsa bile yan yana geldiğinde birbirini yıllardır tanıyormuş gibi hisseden ve birbirini en iyi anlayan insanlardan oluşuyor. Bu bizim en büyük gücümüz, koparılamaz bağımızdır" dedi.

15 yıl boyunca derneğe hizmet etmiş Eski Başkan Ali Nermin Vardar'ın kızı olduğunu söyleyen ve duygu dolu anlar yaşayan Karaduman, bir şehit ablası olarak babasının yıllardır taşıdığı bayrağı taşıma gücünü kendisinde bulduğunu ve göreve talip olduğunu aktardı.

kendisine duyulan güveni sarsmamak ve şehitlerin hatıralarını yaşatmak emanetlerini el üstünde tutmanın boyunlarının borcu olduğunu belirten Karaduman, yıllardır verilen emekleri bir emanet olarak kabul edip daha ileriye götürebilmek için ben değil biz anlayışı ile yola devam edeceklerini ifade etti.

Kadınların ağırlıklı olduğu yeni yönetimin hayırlı olmasını temenni eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Şehitliğin çok ayrı bir kavram olduğunu belirterek kırgınlıklar ve dargınlıkların bir kenara bırakılıp şehitleri incitecek kavramlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.

 Kadınların çoğunlukta olduğu yeni yönetim seçimin sona ermesinin ardından toplu fotoğraf çektirdi.

"Leyla Vardar Karaduman ve yönetimi tanıtıldı"

Leyla Vardar Karaduman'ın yönetim kurulu listesinde, Ayşe Orak Şahin, Hüseyin Pehlivan, Melek Avşar, Havva Çalışkan, Şenay Meriç Ergüder, Kadriye İğdi, Gülvan Ataman, Gülsen Kerman, Mürüvvet Saatçioğlu isimleri yer aldı.

Denetim Kurulu Listesinde ise, Yüksel Zogo, Soner Tunca, Segülen Güzar, Cemile Havale Uçar, Melek Tikveşli Taylan, Gülay Küçükuslu yer aldı.

Haber Merkezi