Tecrübeli gazeteciler öğrencilere deneyimlerini aktardı

Medya sektörünün tecrübeli isimleri TRT Spor Muhabiri Tibet Töre ve Ekol TV Haber Prodüktörü Emirhan Tekin Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Tecrübeli gazeteciler öğrencilere deneyimlerini aktardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölümü, Radyo ve Televizyon Programcılığı programı akademisyeni Öğr. Gör. Oya Tong’un geçmiş dönemde öğrencisi olan TRT Spor Muhabiri Tibet Töre ve Ekol TV Haber Prodüktörü Emirhan Tekin öğrencilere yönelik söyleşi gerçekleştirdi.

Öğrencilerin mesleki gelişimlerini arttırmak amacıyla söyleşide, küçük yaşta oyunculuk ile sektöre atılan Tibet Töre öğrencilere, sektörde de hayatta olduğu gibi bir çok zorluklarla karşılaşacaklarını, insanların önlerinde engel olarak duracağını, fakat sağlam adımlar atarak pes etmemelerini, her zaman kendilerini geliştirmelerini ve kendilerini geliştirecek ortamlarda bulunmalarını, mevcut dillerinin üstüne yenilerini ekleyerek özellikle İngilizcede gelişmelerini tavsiye etti. Sektöre video montaj ile başlayıp genç yaşta prodüktör olan Emirhan Tekin ise; “Referans ile mevki sahibi olan insanların karşısında yeteneğiniz ile durmaktan çekinmeyin, yetenek her durumda fark edilir” diyerek öğrencilerin dikkatini çekti. Söyleşide staj sürecinin kariyer açısından en önemi basamaklardan biri olduğunun altını çizildi, asla pes etmemek gerektiği ifade edildi ve durmaksızın kendini geliştirmenin önemine değinildi.

Genç yaşta hızla kariyer basamaklarını tırmanan Emirhan Tekin ve Tibet Töre’nin söyleşisi, Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı ve söyleşi boyunca öğrenciler tarafından soru yağmuruna tutuldular. Emirhan Tekin ve Tibet Töre, etkinlik boyunca durmaksızın bilgi paylaşımı yaparak öğrencilerin mesleki açıdan meraklarını giderdiler. Konuklar, seneler önce öğrenci olarak oturdukları sıralardan, karşı tarafa anlatıcı olarak geçmenin çok özel bir his olduğunu belirtirken, bu fırsatın sunulmasından dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler. Öğr. Gör. Oya Tong ise eski mezun öğrencileri ile mevcut okuyan öğrencilerinin bu anlamlı buluşmasından dolayı gurur duyduğunu dile getirdi. Söyleşi sonunda Emirhan Tekin’e Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Yavuz Sarsılmaz, Tibet Töre'ye ise Öğr. Gör. Oya Tong tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Fotoğraf çekiminin ardından söyleşi sona erdi.