TED Edirne Koleji Kürek Kulübü şampiyonaya hazırlanıyor

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Meriç Nehri üzerinde düzenlenecek Gençler Türkiye Kupası için hazırlıklarını sürdürüyor.

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü şampiyonaya hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin ilk ve tek kürek kulübü olan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Gençler Türkiye Kupası’na hazırlanıyor.

Kentte ilk kez resmi olarak gerçekleştirilecek kürek müsabakalarına 4 sporcuyla katılacak kulüp, Meriç Nehri’nde antrenmanlarına devam ediyor.

Meriç Nehri üzerine kurulacak parkurda 12-14 Temmuz’da düzenlenecek şampiyona eleme müsabakalarıyla başlayacak.

Daha sonra final yarışlarıyla devam edecek. Kulüpler için başvuruların devam ettiği turnuvaya 20’ye yakın kulüp ve yaklaşık 300 sporcunun katılması bekleniyor.

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Antrenörü Doruk Girişmen, şampiyonaya iyi hazırlandıkları söyledi.

Girişmen, ev sahibi kulüp olduklarını vurgulayarak, “Kendi bildiğimiz yerde yapılacak yarışlar ve bizde çok heyecanlıyız. Bizim TED Edirne Koleji olarak teknelerimiz deniz küreği tekneleri. Ama bu yarış olimpik tekne sınıflarında bir yarış. Sporcularımız ilk kez bu tekne sınıfında yarışmalara katılıyorlar. Dolayısıyla heyecanlıyız. Onlar için de çok farklı ve özel bir deneyim olacak. Çocuklar da çok heyecanlılar ama iyi hazırlandılar.” Dedi.

Sporcuların Meriç Nehri’nde antrenmanlarını sürdürdüklerini ifade eden Girişmen, bu durumun kendilerine avantaj sağlayabileceğini aktardı.

Girişmen, sporcuların günlük 20 kilometreye yakın kürek çektiğini, yoğun tempoyla hazırlıkların devam ettiğini iletti.

Şampiyonaya katılacak diğer kulüplerin Meriç Nehri’ne adaptasyon süreci olacağından bahseden Girişmen, asıl hedeflerinin gelecek ay yapılacak Türkiye Şampiyonası olduğunu işaret etti.

Şampiyonada 4 sporcunun yarışacağını dile getiren Girişmen, “U15 Kızlar kategorisinde U17 Erkekler kategorisinde U19 Kızlar kategorisinde ve U19 Erkekler kategorisinde sporcularımız yarışacak.  Burada ki hedefimiz az önce de bahsettiğim gibi ilk kez bir olimpik tekne sınıfında yarışacak çocuklarımız. İlk etapta hani bu tekne sınıfına alışıp final çekmelerini istiyoruz. Elemeleri geçmeleri ve final çekmeleri büyük bir başarı olacaktır bu yarışmada bizim için. 1 ay sonra bir Türkiye şampiyonası var orada da inşallah bir madalya kazanma hedefimiz var. Önümüzdeki Türkiye şampiyonası için hazırlık bu bizim açımızdan.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun