TED Edirne Koleji'nde Uyum Günleri Başladı

TED Edirne Koleji anaokulu 3-4-5 yaş grubu öğrenciler için uyum haftası başladı.

TED Edirne Koleji'nde Uyum Günleri Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji'nde uyum günleri kapsamında anaokulu öğrencileri okula başladı. Birebir etkinliklerle öğretmen ve arkadaşlarını yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, okul yaşamına başlamanın heyecanını ve gururunu paylaştı.

TED Edirne Koleji’nde uyum günleri kapsamında anaokulu öğrencileri okula başladı. Okula kayıt yaptıran minikler, uyum sağlamak için öğretmenleri ile erkenden buluştular. Yönetici, öğretmen ve velileriyle birlikte büyük bir coşku yaşayan öğrenciler, etkinliklerle birbirlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Minik öğrenciler eğlenceli oyunlarla uyum haftasına başlarken, keyifli anlar yaşadı.

TED Edirne Koleji İlkokulu Rehber öğretmeni Gizem Kızmaz, okulda aşamalı uyum süreci yürüttüklerini söyledi.

Eylül ayı öncesinde de yapılan etkinliklerle öğrencilerin duygusal ve fiziksel olarak okula uyum sürecini daha keyifli hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Kızmaz, “Uyum sürecindeki ilk hedefimiz, öğrencilerin öğretmenleri ve arkadaşları ile tanışmasını ve ilişki kurmasını sağlamak; bir diğer hedefimiz ise öğrencilerimizin evde okula hazırlık rutinlerinin oluşmasını desteklemektir. Okula hazırlık rutinleri, vaktinde uyuyup uyanma, okul kıyafetlerini giyme, okul çantasını hazırlamayı kapsamaktadır. Okulumuzda öğrencilerimizin sosyal-duygusal gelişimleri, cinsiyetleri, doğum tarihleri gibi özellikler göz önünde bulundurularak heterojen yapıya sahip sınıflar oluşturulmaktadır.” Dedi.

Velilere çeşitli önerilerde bulunan Kızmaz, okulla ilgili motivasyonu artırmak için olumlu cümleler kurulması gerektiğini vurguladı.

Okul alışverişine birlikte çıkmanın önemine değinen Kızmaz, “Okul alışverişine birlikte çıkarak çocuğunuzun seçtiği çanta, kalem gibi okul eşyalarını alabilirsiniz. Çocuğunuzun öğretmenleriyle iş birliği yaparak akademik ve sosyal-duygusal gelişimini destekleyebilirsiniz. Çocuğunuzun empati becerilerini geliştirmek için evde okula uyum sürecini destekleyen rol oynama oyunları oynayabilirsiniz. Çocuğunuzun okula başlamak ile ilgili çocuğunuzla duygu ve düşünceleri hakkında sohbet edebilirsiniz. Çocuğunuzun sorumluluk bilincini artırmak için evde görev ve sorumluluklar verebilirsiniz. Uyum haftasında sağlıklı ve kısa süren bir vedalaşma ile gidiş-dönüşte çocuklarınıza eşlik edebilirsiniz. Çocukların okul ortamını ve kişileri keşfetmeleri için uyum haftasına katılımlarını kararlı ve istikrarlı bir duruşla destekleyebilirsiniz.” Şeklinde konuştu.